Vea ipak nije predsednik Liberije?

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.10.2017.
20:38
Izvor: Beta

Svojevremeno najbolji fudbaler sveta juče je dobio najviše glasova na predsedničkim izborima u Liberiji.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Juče smo preneli da je bivši fudbaler Milana Žorž Vea proglašen za predsednika Lilberije, ipak on je bio jedan od 20 kandidata na izborima održanim u utorak, a ećina analitičara navodi da će biti drugog kruga na predsedničkim izborima, pošto nijedan kandidat nije dobio više od 50 odsto glasova kako bi pobedio.

Jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena se u dva navrata bezuspešno kandidovao za predsednika Liberije.

Vesti o tome da je 51-godišnji Vea pobedio na izborima kruže društvenim mrežama, ali se glasovi još prebrojavaju, a pojedine stranke tražile su da se odloži objavljivanje rezultata zbog navodnih nepravilnosti.

Vea, koga zovu Mister Žorž, vrlo je popularan u svojoj zemlji. Prvi put je izabran na funkciju u decembru 2014. kada je postao senator zapadne provincije Monserado, provincije sa najviše stanovnika u zemlji.

Vea je 1995. proglašen za najboljeg fudbalera sveta i jedini je Afrikanac koji je dobio Zlatnu loptu. On je tokom karijere, izmedju ostalih, igrao za Monako, Milan, Pari Sen Žermen, Čelsi, Mančester siti i Marsej.

Za reprezentaciju Liberije odigrao je 60 utakmica i postigao 22 gola.

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger čestitao je danas svom bivšem igraču Žoržu Vei pobedu na predsedničkim izborima u Liberiji, ali se čini da je požurio.

"Želeo bih da česitam jednom od mojih bivših igrača, koji je postao predsednik Liberije", naveo je Venger.

Venger je bio Vein trener u Monaku, devedesetih godina prošlog veka.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 12.10.2017
20:41

Krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih (1988-1992), posle je 3 godine igrao za PSZ i onda je presao u najvece moguce; ako je pravi, pobedice i u drugom krugu.