Runijeva priča, kad je u hotelu dosadno, zna se...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.01.2020.
10:31
Izvor: Sportske.net

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U jednoj od svojih ispovesti Vejn Runi se prisetio mladalačkih greha, o ljubavnim aferama, ali i incidentima van terena nije pričao, ali jeste o zavisnosti od kocke.

Vaza je pre desetak godina otkrio klađenje.

"Bio sam mlad, zarađivao mnogo, dosadno je u hotelu sa timom i reprezentacijom, nema šta da se radi. Postalo je lako kladiti se telefonom, nemate osećaj da trošite pravi novac. Izgleda da sam odabrao pogrešan način da ispunim vreme", smeje se Runi.

Tada mu nije bilo smešno, za manje od pet meseci izgubio je oko 800 000 evra na klađenju, pre nego što je priznao da ima problem.

Završio je i u kazinu.

"Sećam se 2008. sam izgubio oko 70 000 evra za manje od dva sata. To je kao da te obuzme nešto, hoćeš sve da izgubiš", objašnjava zavisnost.

Odrazilo se na teren.

"Igraš, a nikako ne možeš da zaboraviš ono što si prokockao. Srećom, izvukao sam se, ne kockam se više, naučio sam se pameti", otkrio je Runi koji se vratio u Englesku iz MLS i zaigrao u Čempionšipu za derbi.

On nije prvi igrač koji je izašao u javnost sa pričom o zavisnosti, recimo nekadašnji štoper Reala je izgubio ogroman novac na konjskim trkama, Džonatan Vudgejt je sedeo kući povređen i besomučno se kladio na konje, za Bufona se priča da je, dok nije zabranjeno klađenje profesionalnim fudbalerima prokockao milione evra.

Mada, manje se klade na fudbal, recimo Eldur Gudjonsen je dva leta proveo u Vegasu lečeći se od povrede kolena, pogađate šta se desilo, Metju Eterington koji je igrao za Stouk i Vest Hem je izgubio dva miliona na poketu. Majkl Čopra neka PL igrač u Kardifu je ostao bez ičega takođe zbog pokera. Haman se kladio na kriket, Pol Merson je izgubio ne samo na kocki, već generalno oko 8 miliona evra na raskalašan život, ima još primera, ali ono što je ohrabrujuće je što se većina, uz pomoć porodice izvukla iz problema.

Ne propustite