Perez ruši rekorde i u tenisu, Nadal - Federer na "Santijago Bernabeu"?

Autor: Stefan Matić
petak 13.09.2019.
12:18
Izvor: Sportske.net

Vlasnik Real Madrida želi "zlatna slova" i u drugim sportovima.

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Florentio Perez je poznato kao inovator, kao i čovek koji se ne libi da troši svoja sredstva kako bi svetu priredio najveće predstave u domenu sporta. Prvi čovek Real Madrida je i prvi započeo sa "Galaktikosima", što je dovelo veliku promenu u fudbalu po pitanju trošenja.

Iz godine u godine deluje da prvi čovek kluba iz Madrida samo pomera granice.

Ovog puta nije fudbal u pitanju već tenis. Po pisanju Marke, Perez želi da na stadionu Real Madrida organzije meč između Rafaela Nadala i Rodžera Federera! Ovaj meč bi bio izvesno odigran pred punim "Bernabeom", Rafa jeste i veliki navijač madridskog kluba, što bi bilo rušenje rekorda po pitanju broja gledalaca.

federer nadal

Sadašnji rekord drži meč između Kim Klajster i Serene Vilijams u Briselu 2010. godine kada je bio preko 35 hiljada ljudi. Eventualni meč u Madridu bi bio igran pred nešto više od 81 hiljade navijača! Sličan plan je Perez imao i 2012. godine kada je planirao meč Nadal - Đoković, ali je taj teniski spektakl otkazan zbog povrede Španca koja ga je kasnije i udaljila od Olimpijskih igara.

Pre madridskog spektakla, prvo rušenje rekorda meča Klajster - Vilijams će biti u Kejptaunu 7. februara gde će Nadal i Federer odigrati meč pred 55 hiljada ljudi.

Ne propustite