Maradona uputio čestitku novom predsedniku Meksika

Autor: Beta Beta
subota 08.09.2018.
23:31
Izvor: Beta

Bivši fudbaler i selektor Argentine Dijego Maradona uputio je čestitku novom predsedniku Meksika Andresu Manuelu Lopesu Obradoru, nakon što je imenovan za novog trenera meksičkog kluba Doradosa de Sinaloe.

Epa/Etienne Laurent
Epa/Etienne Laurent

Povezane vesti

"Uzbuđen sam zbog nove prilike da radim i srećan sam što dolazim u zemlju koja je od mene napravila šampiona sveta", naveo je Maradona na Instagramu.

Iako još nije stigao u Sinalou na severoistoku Meksika, Maradona (57) je već uputio "veliki pozdrav" meksičkom narodu i novom predsedniku, navodeći da nema sumnje da će Obrador "raditi na tome da usreći svoj narod".

Maradona bi dužnost trenera meksičkog drugoligaškog tima trebalo da preuzme u ponedeljak.

Poznati fudbaler je takodje uputio apel svim Latinoamerikancima da budu "ujedinjeni, u miru i protiv imperijalizma koji svaki dan koristi oružje da nekome nešto oduzme i učini ljude gladnim".

Dijego Maradona je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, osvojio je Svetsko prvenstvo sa Argentinom 1986. godine, a četiri godine kasnije igrao u finalu Mundijala. Kao selektor predvodio je državni tim od 2008. do 2010. godine.

Tokom karijere igrao je za Boku Juniors, Barselonu, Sevilju, Napoli, sa kojim je osvojio dve šampionske titule u Italiji, i Njuels Bojs. Karijeru je završio 1997. godine u Boki.

Ne propustite