Igrao finale LŠ sa Arsenalom, a sada je beskućnik i razmišljao je o samoubistvu

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.12.2017.
12:51
Izvor: Sportske.net

Milione i milione je osvojio tokom svoje karijere, ali sada nema ništa.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Sedam godina je igrao u Premijer ligi za Arsenal, zaradio milione i milione funti, a kakva je sada situacija sa Emanuelom Ebueom?

Fudbaler iz Obale Slonovače je ozbiljno razmišljao da oduzme sebi život kada je bankrotirao nakon razvoda sa suprugom. Da stvar bude još gora po njega, troje dece su sa suprugom.

Nije Ebue samo zarađivao u Arsenalu, dobru sumu je zaradio i u Galatasaraju.

"Nemam novca ni za dobrog advokata da spasim krov nad glavom", žalio se Emanuel Ebue.

Investirao je u gluposti, kako on kaže, jer je slušao savete drugih ljudi.

"Za finansije se brinula supruga kojoj sam sve prepustio jer nisam ništa znao o tome. Od osam miliona eura, koliko sam zaradio u Turskoj, njoj sam poslao sedam. Sve mi je uzela", rekao je on.

"Želim da mi Bog pomogne. Samo on može da mi oduzme ove samoubilačke misli. Mnogo me boli što ne viđam decu. Nekada su me makar zvala preko telefona, sada nema ni toga. Mnogo me boli što nisam sa njima", rekao je Ebue.

Sada ima svoju kuću, ali kažeda se plaši da će policija doći i isterati ga odatle, da ih svakog trenutka očekuje i da je stvari već spakovao.

"Nekada se zatvorim u svoju sobu, pogasim sva svetla, nadam se da me niko neće videti da sam tu. Patio sam dok nisam kupio tu kuću, a sada sam uplašen. Jednostavno nije fer", rekao je Ebue.

Potražio je i pomoć od strane zajednica fudbalera u Premijer ligi.

"Imao sam sreće jer me je baka naučila da perem veš i da kuvam. Sa tim nemam problema. Nadam se da će meni i ljudima koji su u mojoj situacija zajednica fudbalera u Premijer ligi pomoći da pronađem posao"
, rekao je on.


Ne propustite

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 25.12.2017
18:50

Posle kazu CR gej CR ovo ono ustvari ovo te ceka-nazad u geto.

avatar
Monday, 25.12.2017
18:05

Nzm kako uspeju tolke pare da potrose! No to je kada ciga dobije pare pa ne zna sta ce sa njima tako i crnci se razbacuju parama a uopste ne ulazu, jer se nikada ne zna kolko ce im uspesno trajati karijera!!

avatar
Ninoslav Krejic
Monday, 25.12.2017
16:26

Puste pare proklete

avatar
Monday, 25.12.2017
16:23

kad je naivan ovi čokoladica

avatar
Monday, 25.12.2017
16:02

Posle pitajte zasto poznati uzimaju surogat zene. Jedinog poznatog ko znam da sigurno ima poverenja u svoju zenu je Mesi koji je s njom od malih nogu, kako verovati nekoj manekenki? Ne samo poznati, svako ko ima malo vise novca se mora paziti jer takvo je vreme doslo...

avatar
LoleRava
Monday, 25.12.2017
17:35

Pa svugde u svetu postoje predbracni ugovori,samo eto ovaj mnogo veruje u ljubav :D

avatar
Monday, 25.12.2017
21:46

Ne bas svugde.

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 25.12.2017
14:14

Ako je kockao i trosio na slicne stvari, onda ga ne treba zaliti. A ako ga je stvarno zena zeznula, treba pomoci coveku.

avatar
Monday, 25.12.2017
16:36

pa sad kockao se koliko sam pronasao nagovarali su ga da ulaze pare u neke firme i nesto to je porpalo a tu je i izgubio dosta, ali to ej bilo ono tipa kazem ti brale tu stavih milionce i stize za dve do tri godien bar pet. Zena mu je najvis euzela, jer se ona starala tako da mislim da je cak i ona ulagala u to.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 26.12.2017
01:11

Jbg, izgleda kao da ni kriv, ni duzan na kraju ispasta. Sigurno nije ocekivao da ce ga zena zeznuti tako.

avatar
Z
Monday, 25.12.2017
17:08

Opet je to bio njegov izbor

avatar
Ramazzotti_blu
Monday, 25.12.2017
14:07

Sansa za nase klubove

avatar
Filip MUFC
Monday, 25.12.2017
14:06

Auuu... sta ti je zivot. Ne znam sta bih rekao. Da mi je krivo, jeste, ali opet, sam je kriv za izbor koji je napravio. Podrska za Emanuela

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 25.12.2017
14:06

Lepo kazu,nema socijalno,nema topli obrok. Salu na stranu,nije uopste lako kada se naviknes na neki lepsi nacin zivota,ne mozes ti biti tipa Zidan i piti iz dvolitarke,niti ces sesti u neku zabit na veceru,nego u eksluzivni restoran,gde cete vecera izaci za tebe i prijatelje par hiljada eura,onda sednes u kola od par stotina hiljada eura,pa odes u vilu gde imas poslugu koja poprilicbo zaradjuje i na kraju ispadne da su tebi mesecni troskovi 100k eura(minimum) i to nije nista strasno dok su ti mesecna primanja pola miliona-miliona,ali sta ce biti kada prestanes da igras,jer realno ta veca primanja igraci imaju samo nekih 5-6 godina u karijeri,valja nastaviti lepim zivotom narednih 50 godina.

avatar
Dragan Red Devil
Monday, 25.12.2017
14:02

E je*iga brate..

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Monday, 25.12.2017
14:00

Ivice, reaguj! Ove zime mu istice suspenzija, na jednu godinu ili godinu i po dana moze odlicno da nam dodje!

avatar
jack wilshere
Monday, 25.12.2017
13:55

Jedan od najodanijih i najkorektnijih ljudi koji su bili u Arsenalu.. Uvijek pozitivan i nasmijan.. Ako mu sad u ovoj situaciji klub ne kupi makar stan, obezbijede advokata da makar djecu vidja i daju mu neki posao (tipa da bude pomocnik trenera pionira), treba klub ugasiti odmah..

avatar
3x3
Monday, 25.12.2017
14:41

Taj klub je od njega napravio igraca i dao mu lepe pare. Klub je vec dovoljno uradio za njega. Nije klub kriv sto je on donosio pogresne odluke u zivotu. Takodje mu je taj isti Arsenal omogucio da i sledeci klub bude klub koji mu je dao 8 miliona za to vreme sto je igrao u Turskoj. Da ugase Arsenal jer je od njega napravio igraca i stavio ga da bude poznat svetskoj javnosti? Vecu glupost davno nisam cuo od ove. Zalosno je to sto mu se desilo, ali dati izjavu kako Arsenal zbog njegove nepromisljenosti treba ugasiti je u najmanju ruku smesna i decija.

avatar
Plava Horda
Monday, 25.12.2017
16:58

Nije smesna i decija, to su ti slatki komentari za skupljanje lajkova. Napises nesto sto je masi drago i samo ih skupljas, a doticni je zavisnik od lajkova, tako da se navikni na to od njega.

avatar
3x3
Monday, 25.12.2017
16:00

Znacilo bi mu mnogo, ali kada bi sad svakom ko nije razmisljao u zivotu klubovi bili utociste kad zabrljaju, gde bi kraj bio? Malo je sto je zaradio od fudbala 15+ miliona evra i sad jos i da mu poklanjaju? Da je imao pameti, ne bi mu se to ni desilo. Arsenal je od njega napravio poznatu licnost i bogatog coveka, to je od Arsenala sasvim dovoljno. Nisu klubovi socijalne ustanove. Da li je gazdu bilo koje firme briga kada njen bivsi radnik nema krov nad glavom? Tako je i ovde. Surov je profesionalizam, ali zato je i debelo placen. Neka se ostali uce na njegovom primeru. Lako je ziveti tako kako je on ziveo, ali zivot ne traje samo tih 10-tak godina dok igrac za ogromne pare.

avatar
jack wilshere
Monday, 25.12.2017
15:01

Njemu Arsenal nije dao pare, nego mu dao posao, a on je te pare ZARADIO! Druga stvar, ne mislim naravno bukvalno ugasiti klub, nego bi bila sramota da covjeku ne pomognu da vidja djecu, i kupe mu neki stancic dostojan čovjeka.. To bi za njih bila kap u moru sto se tice novca, a njemu bi mnogo znacilo..