Fudbalski Džoni Dep - Šamar Manćiniju, pivo i rok koncerti!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 16.11.2017.
13:32
Izvor: Sportske.net

Kontroverzni Argentinac povukao se iz aktivnog igranja fudbala u svojoj 31. godini.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Dani Osvaldo je poznat kao fudbaler velikog talenta, koji nije uspeo zbog svog kratkog fitilja i dečačkog duha.

Karijeru je počeo 2005. godine u domovini u redovima Hurakana, da bi se već godinu dana kasnije preselio u Italiju, u redove Atalante.

Igrao je potom za Leće, Fiorentinu, Bolonju, otišao je potom u Španiju u Espanjol, dve sezone je nosio dres Rome, pa se okušao i u Engleskoj u dresu Sautemptona.

Iz redova "Svetaca" odlazio je na pozajmice u Juventus i Inter, da bi kratko bio i u Boki, a onda se 2015. preselio u Porto.

Nije se zadržao ni u Portugaliji, nakon godinu dana preselio se u Buenos Ajres, gde je ponovo zaigrao za Boku, ali je leta prošle godine odlučio da se povuče iz aktivnog igranja fudbala u svojoj 30. godini.

U međuvremenu je nastupao i za reprezentaciju Italije, upisao je 14 nastupa u dresu "Azura", svima je bilo jasno da poseduje ogroman talenat i fudbalsko znanje, ali mu karatker nije dao da uspe.

Argentina Soccer Copa Libertadores

Sada će pokušati da napravi karijeru u rok en rolu, ali uprkos tome što je propustio priliku da napravi sjajnu karijeru u fudbalu, on priznaje da se nije pokajao.

"Odlučio sam da odem iz Boke, bilo je previše tračeva.

Nisam mogao da izlazim, bojao sam se ljudi. Jednostavno nisam mogao tako više. Imao sam ponude iz Kine i klubova iz Lige Šampiona, ali sam se udaljio.

Počinjao sam da mrzim ono što sam oduvek voleo. Fudbal zaslužuju poštovanje, ali ja preferiram roštilj i pivo ispred novca
", izjavio je Osvaldo.

Okrenuo se potom bivši fudbaler na jednu zanimljivu anegdotu sa aktuelnim selektorom Argentine Horheom Sampaolijem.

"Hoćete da čujete nešto smešno? Decembra 2016. godine kontaktirao me je Sampaoli, bio je u Sevilji u tom trenutku.

Rekao mi je: 'Dani, ne tražim ništa od tebe, možeš da radiš na terenu i van njega šta ti je volja, ali meni treba napadač'.

Reka sam mu: 'Ali šefe, uskoro je Koskin Rok festival'. A on mi je odgovorio: 'Zaboravio sam na to. Idi naravno, ne možeš to da propustiš'. Dva potpuno luda čoveka
", ispričao je Osvaldo.

Dani Osvaldo

Dotakao se Argentinac i čuvenog incidenta sa Robertom Manćinijem, iz doba kada su sarađivali u Interu.

"Udario sam ga posle čuvene Juve-Inter utakmice: 'Želiš tuču?', a on mi je rekao: 'Ne govori mi to pred svima'.

Da me nije izbacio iz tima izgubio bi autoritet. Nakon toga sam otišao do njegove kancelarije uplakan, bio sam posramljen. On je sjajan trener sa dobrim karakterom
", rekao je Osvaldo, dodavši da i danas žali što je tako postupio.

Ne propustite