Djoković stavio na humanitarnu aukciju opremu u kojoj je osvojio Rolan Garos

  • Autor: Beta

  • 01. jul 2016.

  • 13:04

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Prvi teniser sveta Novak Djoković stavio je na humanitarnu aukciju opremu u kojoj je ove godine osvojio Rolan Garos, jedini grend slem trofej koji mu je nedostajao.

Djoković stavio na humanitarnu aukciju opremu u kojoj je osvojio Rolan Garos
Foto: Beta/AP Photo/Ben Curtis
Kako se navodi u saopštenju, aukcija koja je organizovana u saradnji sa "e­Bay" aukcijskom platformom počinje danas i trajaće do 4. jula. Djokovićevi navijači širom sveta će tako biti u prilici da licitiraju za potpisanu "Uniqlo" opremu sa ovogodišnjeg finala na pariskoj šljaci.

Oprema će biti postavljena na "eBay" u delu "Sportski suveniri", podgrupa "Teniski suveniri".


Učesniku koji na aukciji ponudi najviše pripašće majica i šorts sa Djokovićevim autogramom sa meča kojim je kompletirao karijerni grend slem osvajanjem Rolan Garosa. On je time postao tek treći teniser kome je pošlo za rukom da osvoji četiri uzastopna grend slema.

Ova aukcija je prva u nizu sa suvenirima koji simbolišu Djokovićev trijumf na Rolan Garosu. Na narednoj, zakazanoj za 8. jul, u ponudi će se naći novi predmet iz prekretnice u Djokovićevoj karijeri, koji će biti predstavljen tokom sledeće nedelje, piše u saopštenju.

Sav prihod od aukcije namenjen je "Novak Djoković fondaciji". Sredstva će biti uložena za finansiranje predškolskih edukativnih programa, rekonstrukciju i izgradnju vrtića i škola kao i obuku vaspitača i nastavnika u Srbiji.

"Pobeda na Rolan Garosu za mene je nezaboravan i važan trenutak. Tog dana uspeo sam da ostvarim još jedan svoj san kao teniser. Aukcijskom prodajom opreme koju sam nosio na tom meču nadam se da ćemo prikupiti značajna sredstva kako bismo pomogli deci da dostignu svoj puni potencijal i da sanjaju i ostvare velike snove, kao ja", rekao je Djoković.

Nacionalni direktor fondacije Jelena Djoković navela je da predškolsko obrazovanje može da promeni život dece na bolje.

"Nažalost, uprkos njegovom značaju, svako drugo dete u Srbiji nema mogućnost da pohadja predškolske programe. Zato želimo da im pomognemo tokom ključnog perioda njihovog razvoja i obezbedimo im najbolje
uslove za učenje, igru i napredak kako bi jednog dana postali osnaženi pojedinci koji stvaraju bolju budućnost naše zemlje. Aukcija pruža Novakovim vernim fanovima priliku da na ovakav način podrže rad fondacije
", rekla je supruga prvog tenisera sveta Jelena Djoković.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari