Bivši centar Zvezde rekorder "Slagalice": "Žao mi je protivnika!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.04.2020.
11:06
Izvor: Sportske.net

Dušan Macura postao rekorder "Slagalice" nakon pobede u četvrtfinalu.

screenshot: youtube
screenshot: youtube

Povezane vesti

Pravo osveženje kviza "Slagalica" jeste Dušan Macura, takmičar koji je svojevremeno nosio i dres Crvene zvezde.

Ovaj bivši košarkaš igrao je na poziciji centra, a pokazao je da ima fenomenalno znanje. Sa 422 poena u dve partije bio je bolji od svog rivala koji je imao svega 105 poena. Pored toga, on je postavio rekord, nikada se nije desilo da jedan takmičar ima ovoliki broj poena nakon dve partije.

"Bio sam potpuno opušten, kao da igram sam, nikakvu tremu nisam imao i rezultat je došao. Malo mi je bilo krivo zbog protivnika, ali i tu morate da se ponašate kao u sportu, da date svoj maksimum. Oduševljen sam ljudim koji rade Slagalicu, to je jedna fenomenalna, „zdrava" ekipa"
, rekao je Macura za "Kurir".

"Okružen sam ljudima koji zaista imaju veliko znanje i sa kojima se može pričati na svaku temu. Počevši od mog brata koji je akademski slikar. Osim toga gledam kvizove i skupljam znanje u hodu", kaže Macura.

Onda se prisetio svoje epizode u Crvenoj zvezdi.

Bonus

"Za prvi tim Zvezde igrao sam dve godine, u sezoni 1996/97 i 1997/98. Trener mi je bio Mihajlo Pavićević, pomoćnici pokojni Žeravica i Aca Petrović. Bila je to sjajna ekipa. Generacija sa kojom sam igrao je Igor Rakočević, Vlada Kuzmanović, Milenkom Topić, Zlatko Bolić...", ističe Macura za "Kurir".

Dušan je igrao u Norveškoj, Portugalu i Iranu, a bio je i član mlade reprezentacije Jugoslavije.

Ne propustite