Zvezdu čeka paklen ritam, ali prvo sledi kup

Autor: Pavle Knežević
utorak 20.11.2018.
13:31
Izvor: Sportske.net

Ulazi se u period teških terena i zamora, kako se sprema Milojević

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Reprezentativna pauza za Crvenu zvezdu je završena, pošto sutra igra meč osmine finala Kupa Srbije protiv drugoligaša Bačke Topole. Trener Vladan Milojević ne potcenjuje protivnika, očekuje težak meč, ali gleda i u budućnost i gust raspored u narednom period.

"Sa sutrašnjom utakmicom ulazimo u period do 15. decembra imamo osam utakmica u 20 dana. Ovo kratko vreme koje smo imali da se odmorimo smo iskoristili i radili smo dobro, naravno, oni igrači koji nisu imali reprezentativne obaveze. Od sutra nas čekaju obaveze, a pogotovo kup, u kome prošle godine nismo uspeli da dođemo do kraja", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Bačka Topola je ambiciozna ekipa, koja je trenutno četvrta na tabeli Prve lige Srbije, sa šest bodova manje za liderom Javorom.

"To je dobra ekipa, koja je sa velikim ambicijama i jedna od glavnih favorita u maratonskom takmičenju PLS. U svakom slučaju, na osnovu onoga što sam pročitao i video, radi se o dobroj ekipi, organizovanoj, sa dobrim igračima. Pokazali su ambicije dovođenjem superligaških igrača, igraju dobro i kod kuće i na strani.

Čeka nas zanimljiva i teška utakmica. Imaćemo mnogo utakmica u narednom periodu, imamo kadrovskih problema koje vučemo od ove poslednje utakmice koje smo imali. Očekujemo i reprezentativce, pa ću posle današnjeg treninga videti u kakvom sastavu možemo izaći sutra
", rekao je Milojević.

Vreme napolju je zahladnelo, počele su kiše, tkqo da je trener rekao da igrači moraju da budu koncentrisani.

"Imali smo sreće, ušli smo u poznu jesen i malo nas je vreme razmazilo, ali ulazimo u period teških terena i kod nas i na strani. Bez obzira na sve, biće rotacija i to utiče na odabir tima koji ćemo se opredeliti. Pominjem igračima da moraju da budu u fokusu, nama je svaki igrač potreban u ovom trenutku, ne zna se ko može da ispadne iz koloseka, nadam se da ću uskoro imati sve igrače na raspolaganju", rekao je Milojević.

Zvezda je ostvarila veliku pobedu nad Liverpulom, ali je platila ceh povredama. Trener je svetstan toga, ali se ne žali.

"Svaka utakmica Ligi šampiona je zahtevnija, imate mnogo više trčanja, a čim su zahtevnije utakmice, to se manifestuje povredama i zamorom. Mi igramo non-stop sreda-nedelja, sutra nam je 30. utakmica u sezoni. Ne ovo žalim se, niti kukam, meni je drago, volim da igram utakmice.

Imajte u vidu i da neki igrači nisu imali pauze, zbog reprezentacije, Ben (Komorska Ostrva), Degenek (Australija), Borjan (Kanada), to su putovanja, promena vremenskih zona...Pre nekoliko godina ste za celu sezonu imali 35-36-37 utakmica, a mi sada toliko odigramo za polusezonu", rekao je Milojević.

Trener je na hipotetičko pitanje da li je za uvođenje pravila da superligaši gostuju manjim klubovima do četvrtfinala odgovorio isto tako hipotetičko.

"To je lepa ideja i to je za dobrobit fudbala i ja sam za nju. Sve što je za boljitak fudbala, šta god da je, ja sam za. Ideja mi se sviđa, nije ništa sporno, ali ja nisam neko ko odlučuje, ja sam samo trener", rekao je Milojević.

Reprezentacija večeras protiv Litvanije završava takmičenje u Ligi nacija, a Milojević je rekao da "orlove" treba podržati.

"Ja sa uvek uz reprezentaciju, ja sam veliki navijač reprezentacije. Drago mi je da smo na dobrom putu i da sve to ide kako treba. Samo im treba davati podršku, ja sam neko ko će uvek navijati za reprezentaciju. Znam kako je, treba im mir, da se spremaju. Jako bitna utakmica, znamo da nema lakih protivnika, treba staviti tačku na i ići dalje", rekao je trener Crvene zvezde.

Utakmica Crvena zvezda-Bačka Toploa igra se sutra od 15.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 20.11.2018
15:25

Napred Zvezdo pisi novu istoriju da opet evropa i svet pricaju u superlativu o Beogradu i Srbiji.