Zvezdu čeka mali gradski derbi, kako sačuvati fokus na Rad i ne misliti o Liverpulu?

  • Autor: Pavle Knežević

  • 19. oktobar 2018.

  • 12:41

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Milojević je pričao i o Joveljiću i Terziću.

Zvezdu čeka mali gradski derbi, kako sačuvati fokus na Rad i ne misliti o Liverpulu?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Crvena zvezda se ne zaustavlja, tri dana posle kup utakmice čeka je "mali gradski derbi" protiv Rada, kako kaže Vladan Milojević. On priznaje da ekipa ne može da pobegne od razmišljanja o Ligi šampiona i Liverpulu.

"Posle Vranja, vraćamo se domaćem prvenstvu. Mogu da kažem da igramo mali derbi sa ekipom Rada, koja je jedna dobra ekipa. Sigurno je nisu rezultati ispratili sa igrom koju su imali. Par iskusnih dobrih igrača, sa njihovom mladom školom. Mislim da su od prošle godine, gde su imali problema, i dolaskom dobrog, iskusnog trenera Kize Milinkovića ekipa se podigla i sigurno će biti jedan od konkurenata za plej-of", rekao je Milojević novinarima.

Najveći problem Zvezde pred ovaj duel je sastav, jer je nekoliko igrača bilo povređeno, a mnogi su bili sa reprezentacijama, tako da će tim tek danas prvi put zajednički trenirati i da će se onda znati i sastav i strategija za sutra.

Ipak, jedno ime je sigurno da neće biti u konkurenciji.

"Ono što je sigurno jeste da Vujadin Savić neće igrati. On je je pojačao ritam treninga i sve ide u najboljem mogućem pravcu. Videćemo, imali smo problema sa igračima i ne mogu sad da kažem ko još neće igrati. Ima igrača koji su se oporavili, možda bi mogli da igraju, ali videćemo koji je stepen rizika", rekao je Milojević.

Trener je rekao da ne želi da daje procene za povratak Savića, jer stručni štab ne želi da rizikuje pošto se već "opekao" protiv Pari Sen Žermena, jer je kapiten želeo da igra, ali je obnovio povredu.

Dejan Joveljić je ove sezone počeo pet utakmica i u svim je postizao golove. Pitanje za trenera bilo je da li će on uskoro moći da igra i u Ligi šampiona?

"Kad o mladim igračima, dvojica igrača su priključeni prvom timu, to su Joveljić i mladi Terzić. Oni će vrlo brzo biti, i treba da budu, nosioci, ne zato što su mladi, nego zato što imaju kvalitet. Opet, uvek sa mladim igračima treba biti jako pažljiv, koji je to tajming, a mislim da smo napravili strategiju kako će se odvijati. Joveljić i Terzić su dva bisera, koji će vrlo brzo biti nosioci igre Crvene zvezde", rekao je Milojević.

Neizbežno pitanje je duel sa Liverpulom, jer ekipu posle Rada čeka gostovanje jednom od najvećih klubova na svetu.

"Mi ne možemo da pobegnemo od toga, ali možemo da apsorbujemo, da ublažimo i da budemo fokusirani na narednu utakmicu. Svako razmišljanje na drugačiji način nije dobro. Rekao sam da nema razloga da razmišljamo drugačije, prvenstvo je prioritet i primarni cilj.

Ako je to cilj, onda moramo tako da se ponašamo i ne možemo da razmišljamo o tome šta je Liga šampiona. Samo o svakom narednom protivniku. Imamo veliku želju da odbranimo titulu i mislim da moji igračima jeste jako stalo do toga
", rekao je Milojević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari