Zvezdu čeka derbi kola, Miloje muku muči sa sastavom

Autor: Pavle Knežević
petak 23.11.2018.
12:35
Izvor: Sportske.net

O Radničkom diplomatski i u superlativima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Derbi 17. kola Super lige Srbije, a ispostavilo se i jesenjeg dela prvenstva, igra se sutra u Nišu, gde drugoplasirani Radnički dočekuje prvoplasiranu Crvenu zvezdu. Trener šampiona Srbije Vladan Milojević kaže da očekuje dobru utakmicu, ali ne zna na koje igrače će moći da računa.


"Čeka nas nastavak prvenstva posle pauze, derbi utakmica, igramo protiv Radničkog koji je pretendendt. Imaju kontinuitet i cilj izlaska u Evropu. Ove godine su pojačani, imaju dobre ambicije, rukovostvo, odličan stručni štab, na čelu sa Lalom, koji je jedan od najboljih trenera u Srbiji i sa igračkim kadrom koji je prava takmičarska ekipa.

Apsolutno zaslužuju poziciju na kojoj se nalaze i sama činjenica da igraju dve ekipe koje su u vrhu tabele sigurno će daju preduslov za dobru utakmicu. Nišlije će da popune stadion, tako da očekujem jako zanimljivu i dobru utakmicu. Spremaćemo se kao i do sada
", rekao je Milojević.

Glavni problem Zvezde sada su svakako povrede, a trener još ne zna na koga će moći da računa.

"Ne mogu u ovom trenutku da vam kažem ništa, imamo dosta dilema, imamo igrača koji nisu bili tu, možda će neki da se vrate...Pred trening ću imati sastanak sa doktorom, u toku dana ćete sigurno znati više", rekao je Milojević.

Taj problem dolazi još više do izražaja kada se zna da Zvezdu posle Radničkog čeka gostovanje Napoliju u Ligi šampiona, dakle još jedna teška utakmica.

"Mi ne možemo da biramo. Iskreno, nikada nisam birao protivnike, vi to znate, ja sam više zabrinut zbog zdravlja. Svaki put sam tužan kad vidim igrače koji nisu u trenažnom procesu i više razmišljam o tome. Utakmica k'o utakmica, sve su utakmice teške, pogotovo ako je derbi, jer su još intenzivnije, zahtevnije", rekao je Milojević.

Nekada ste imali slatke muke kada su pitanju zadnji vezni igrači, a sada je "spala knjiga" na tri slova. Koliko je to problem?

"Da je problem, problem je, ali šta da radimo, tako je kako je. Nikada nisam voleo da kukam, to je živa stvar. Videćemo koga možemo da probamo, ko je kompatibilan, sam smisao života je šta najmanje očekujete to vam se događa. Treninzi, napori...znate i sami od kada igramo i treniramo. Ušli smo u ciljnu ravninu, ali smo odigrali celu sezonu koju bismo igrali pre neku sezonu, to je ceh koji plaćamo", rekao je Milojević.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev govorio je ranije da će ekipa već ove godine napasti titulu. Novinari su pitali Milojevića da li ekipa ima sutra motiv više, da pokaže "ko je glavni" u zemlji, ali trener je odgovorio vrlo diplomatski.

"Rekao sam i u uvodu da je Radnički jako dobra ekipa. Sama činjenica da je dovođenjem dobrih pojačanja i Lalatovića govore o njihovim ambicijama. Svaki klub ima svoje ambicije, a grad Niš kao Niš, mnogo vole Radnički, ali je dobro da ima što više takvih ekipa i sigurno da će da donese boljitku srpskog fudbala", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Friday, 23.11.2018
16:47

Tu je logistika da prodje i s petlicima

avatar
DekiStankovic5
Friday, 23.11.2018
17:57

Ti to iz iskustva???

avatar
Dario Bubic
Friday, 23.11.2018
18:59

zna to dzomba i kula zna to bogdanovic i sartid zna to vucurevic i banat zna to sloboda i subotic zna to vukadinovic i metalac

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 23.11.2018
14:29

Napred Zvezdo Nis je nas.