Zvezdo, nema iznenađenja, moraćeš na danske "Lavove"!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 22.07.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net

Kopenhagen dugo igra zajedno, vlada danskim fudbalom, Solbaken na klupi godinama, redovni su učesnici evropskih takmičenja. A opet, Zvezda je mogla da prođe mnogo gore. TNS nema šansu da napravi iznenađenje...

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Dakle, Zvezda je dobila protivnika po meri. Tačnije, ako eliminiše Helsinki verovatno će ponovo u Skandinaviju. Bilo je težih rivala, pre svih Ajaks i zagrebačko Dinamo, pa će verovatno srpski šampion biti zadovoljan žrebom.

Iako naravno priželjkuju da Velšani iznenade Dance, to je malo verovatno.

"Lavovi" su osvojili titulu, vratili je na "Parken" posle dve sezone, za kormilom je Stale Solbaken koji već šest sezona vodi najbolji danski tim.

Radi se o dobrroj ekipi, prošle godine su izbacili Atalantu posle penala u plej of fazi LE i igrali u grupnoj fazi, završili na poslednjem mestu. I godinu dana pre toga, posle ispadanja u Ligi šampiona od Karabaga, plasirali su se u grupnu fazu LE i preživeli jesen, ispali su lako od Atletika koji je osvojio trofej.

U ovoj deceniji Kopenhagen je tri puta igrao u Ligi šampiona, kako rekosmo u pitanju je ozbiljna ekipa, ali Zvezda će imati svoju šansu, ako Danci eliminišu TNS.

U timu su iskusni igrači poput Varele, Bjelanda, nekada velike nade Ajaksa, Viktora Fišera, Zeka, Portugalac koji igra za grčki reprezentaciju je kapiten. Solbaken ima nekoliko reprezentativce na raspolaganju, pojačali su se golmanom Johansenom iz Gengampa, stigli su najbolji igrači iz domaće lige, otišao je finski golman Joronen u Brešu i gigantski štoper Vavro, Slovak je pojačao Lacio.

U svakom slučaju, uigrani su što je i najveća prednost, dobili su dva meča na startu lige, Odense i Arhus, imaju problema u odbrani, ali su postigli pet golova na dva meča.

Da kažemo par reči i o Velšanima, TNS je poznat, imaju sponzora kablovsku kompaniju, "Sejntsi" dugo vladaju u Velsu, u ovoj deceniji samo jednom nisu bili prvaci.

Ali, Evropa je drugo, izbacili su prvaka FS Kosova, Feronikeli u prethodnoij rundi, prošle godine ih je dobila Škendija, prošu poneko kolo, ono prvo u Ligi šampiona, ali ispadnu od jačih rivala, Rijeke, Mitjitlanda, Apoela, Videotona, mada umeju da naprave poneki problem. Bilo bi ipak čudo da prođu mnogo jače Dance.

No, da Zvezda prvo završi posao protiv Helsinkija...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No.1 Gargamel
Monday, 22.07.2019
15:27

prvo skok pa hop, vazi i za nas i za Kopenhagen

avatar
Rosso 21
Monday, 22.07.2019
14:45

Pamtice se 2019 😂

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 22.07.2019
12:40

Koliko god Kopenhagen da je dobar ne moze se on nositi sa jednom Zvezdom.

avatar
Zeljko Trisic
Monday, 22.07.2019
13:06

Da svaki njihov igrac nosi po jednog rezervnog igraca na krkace celu utakmicu izbacili bi Zvezdu

avatar
Mani2
Monday, 22.07.2019
21:22

Plakacete ti i ovaj tvoj pajtos

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 22.07.2019
15:56

Tebi niko ne brani da navijas protiv Zvezde, ali ja verujemu Zvezdu.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 22.07.2019
13:22

Jel si to pricao i za salzburg liverpul i ostale?komedija