Zvezdo, kad će trener?

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 28. maj 2015.

 • 13:18

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Vicešampion Srbije ulazi u trku sa vremenom pošto do 1. juna valja izabrati naslednika Nenada Lalatovića a opcija je sve manje. Sa spiska su otpala tri imena, u igri ostala još petorica iskusnih trenera.

Zvezdo, kad će trener?
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Novi sistem takmičenja i povratak na evropsku scenu doveli su čelnike Crvene zvezde u 'cajtnot' kada je izbor sportskog direktora i trenera u pitanju.

Minula sezona završena je prethodnog vikenda a pripreme za novu počeće za deset dana zbog čega su Zvezdan Terzić i njegovi saradnici postavili rok do prvog juna, što je poslednji datum do kog bi crveno-beli morali da dobiju novog trenera.

Licitacije oko toga ko će naslediti Nenada Lalatovića traju još od momenta kada je mladi stručnjak obelodanio da na kraju sezone odlazi sa stadiona "Rajko Mitić".

Desetak imena do sada se našlo u "izbornom bubnju" ali je bilo očekivano da neke nerealne opcije otpadnu u samom startu.

Kako sada stoje stvari, izvesno je da na klupu Crvene zvezde neće sesti Miodrag 'Grof' Božović, Norvežanin Trond Solid, niti Risto Vidaković koji je bio želja kandidata za sportskog direktora Vlade Stošića.

Svima je jasno da imena poput Miodraga Božovića i Tronda Solida ne stavljaju svoj trenerski ugled na kocku a preuzimanje Crvene zvezde u datom momentu znači baš to, kockanje sa vrlo malim šansama za dobitak.

Među onima koji i dalje figuriraju kao potencijalni naslednici Nenada Lalatovića nalaze se petorica iskusnih trenera od kojih su trojica već sedela na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba.

Nije tajna da je Milorad Kosanović najbliži klupi Crvene zvezde i da bi sa njim lako bio postignut dogovor, ali priču oko njegovog povratka na stadion "Rajko Mitić" koče navijači koji ga ne žele u klubu.

Dragan Okuka je i dalje u igri, baš kao i Milovan Rajevac, ali se mora priznati da su njih dvojica manje realne opcije. Dvojica iskusnih trenera iza sebe imaju bogato internacionalno iskustvo pa nema sumnje da u njihovom slučaju i novac igra bitnu ulogu a finansije nisu jača strana crveno-belih za pregovaračkim stolom.

Kandidat jednog od članova Uprave
jeste Zoran Filipović, bivši fudbaler i trener Crvene zvezde po čijom "dirigentskom palicom" su se afirmisali igrači kao što su Nemanja Vidić i Aleksandar Luković.

Sa iskustvom koje poseduje i željom da ponovo sedne na klupu Crvene zvezde 'File' deluje kao jedno od boljih rešenja ali se nekako čini da ni on ne odgovara svim članovima Upravnog odbora niti navijačima.

Za kraj, spisak kompletira ime koje zaslužuje poštovanje i novu šansu na klupi kluba koji se pre nekoliko godina nekorektno poneo prema svojoj legendi.

Vladimir Petrović Pižon iznenada je dospeo među kandidate iako se prvobitno tvrdilo da Upravni odbor ne razmatra njegovo angažovanje. Čovek koji je već mnogo dao klubu, doveo ga blizu titule a onda bio smenjen, sada bi mogao da ostvari svoju davnašnju želju.

Četvrta "Zvezdina zvezda" uz Zorana Filipovića i Milorada Kosanovića u datom momentu deluje kao najrealnija opcija i čini se da bi među tom trojicom trebalo tražiti naslednika Nenada Lalatovića.

Šta kažu navijači Crvene zvezde?
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari