Zvezdo, je l' to daješ fore protivnicima?

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.07.2016.
10:11
Izvor: Sportske.net

Četiri Zvezdine utakmice od početka sezone, jedno im je zajedničko.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Zvezdini fudbaleri postaju pravi majstori preokreta.

U sve četiri odigrane utakmice od početka sezone, puleni Miodraga ''Grofa'' Božovića su bili u rezultatskom zaostatku, ali su potom uspevali da anuliraju prednost rivala.

Podsetimo, počelo je razočaravajućim prvim poluvremenom na Malti, gde je Valeta vodila sa 1:0 posle prvih 45 minuta igre, ali je Zvezda u nastavku zaigrala bolje i sa dva gola stigla do preokreta i pobede od 2:1.

Sličan razvoj događaja viđen je i u revanšu na ''Marakani'', samo što je Mičel Donald uspeo da izjednači već u prvom poluvremenu.

Interesantno je da je taj Donaldov gol jedini koji je Zvezda postigla u prvom poluvremenu na sve četiri utakmice.

Usledio je meč prvog kola Superlige protiv Napretka, koji je vodio sa 2:0 na našem najvećem stadionu, ali je Zvezda uspela da do kraja izjednači na 2:2 i potom propusti priliku za potpuni preokret.

I onda, sinoć u Razgradu, Ludogorec je dobio prvo poluvreme sa 1:0, a onda je usledio period igre kada Zvezda, kao po pravilu žestoko uzvraća, Katai i Kanga su sjajnim golovima okrenuli na 2:1, ali crveno-beli do kraja ipak nisu uspeli da sačuvaju tu prednost.

Interesantno je da se Zvezdi nešto slično dešavalo i u uvodnom delu prošle sezone. Svi se sećate meča na Karaburmi i preokreta od 0:2 do 6:2 protiv OFK-a, a nešto kasnije je na Marakani Zvezda savladala Čukarički sa 3:1, pošto su ''Brđani'' prethodno vodili sa 1:0.

Posle tog meča, trener Božović je u šali konstatovao da Zvezda svojim protivnicima daje gol, ili dva ''fore''.

''Razgovarali smo svi na tu temu između sebe, da svaki put protivniku dajemo gol fore ili dva. To možemo sprečiti samo radom. Problem je što ekipa igra svaku utakmicu u drugom sastavu.

Tražim najboljih 11. I dalje se ekipa slaže. Biće tu još igrača i drugh kombinacija. Nije lako igrati u Zvezdi, posebno kada napadaš, jer onda bivaš ranjiv i ostavljaš prostor protivniku'',
rekao je avgusta prošle godine Miodrag Božović, a ove njegove reči su aktuelne i danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 27.07.2016
18:55

po nekom sistemu koji su zapoceli, dve sa 2:1 pa dve sa 2:2 sledi da rezultat sa Metalcem bice i rezultat u revansu sa Ludogorecom...

avatar
Wednesday, 27.07.2016
12:24

Zajedničko je što je na svakoj postigla po dva gola! :)

avatar
Don Silvio
Wednesday, 27.07.2016
13:09

Pa i katai dao gol na svakoj koju je igrao

avatar
Sagard
Wednesday, 27.07.2016
11:25

Prestanite da pisete ovakve tekstove gde se kurcimo da smo najaci sad i da svima bacamo prehranu i dajemo prednost. Nije dobro leteti pre vremena!

avatar
Carina
Wednesday, 27.07.2016
10:54

Odbrana cist kriminal. Ludogorec je imao dosta sansi sinoc, a drugi gol je cista sramota. Kahriman im ocigledno ne pomaze, jer je poprilicno nesiguran, daj da se ne primi gol u sredu...

avatar
mbczv
Wednesday, 27.07.2016
15:57
avatar
Carina
Wednesday, 27.07.2016
17:18

Da, to sam i ja provalio, igramo u utorak pa u utorak, do sada je uvek bilo da ekipe ne igraju mec istog dana, ako prvu utakmicu igraju utorkom, revans je sredom i obrnuto, ne znam koja je ovo fora...