Zvezdo, bolje od očekivanog, postoji li način da ovo ne bude izuzetak u Evropi?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.12.2018.
09:26
Izvor: Sportske.net

Trebaće još vremena da se utisci slegnu, ali već sada može da se konstatuje da je Crvena zvezda premašila očekivanja u Ligi šampiona.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Za premijerno učešće u evropskoj eliti i to u "grupi smrti" više nego dovoljno!

Fudbalski klub Crvena zvezda i njegovi navijači čekali su više od četvrt veka da ekipa zaigra u elitnom fudbalskom takmičenju, a kada se to konačno dogodilo pokazalo se da šampion Srbije ne mora nužno da predstavlja topovsko mesto u Ligi šampiona.

Bez sreće na žrebu Zvezda je završila u kavezu sa lavovima, a isti je napustila živa, premda će ožiljci sa gostovanja u Parizu i Liverpulu još neko vreme peći izabranike Vladana Milojevića.

Šta su pozitivne stvari premijernog učešća Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona?

Da ostavimo po strani finansijski momenat koji nesporno igra ogromnu ulogu kada su klubovi iz našeg regiona u pitanju.

Crvena zvezda je premašila očekivanja i pritom naučila veliku školu. Svako sledeće gostovanje bilo je bolje od prethodnog, a utakmice na domaćem terenu potvrda su da ekipa koju sa klupe predvodi Vladan Milojević nema razloga da se plaši bilo kog rivala.

Ostaće zapisana pobeda nad Liverpulom i remi sa Napolijem, dok je poraz od Pari Sen Žermena morao da bude manje ubedljiv jer Parižani na kraju nisu zaslužili +3 u Beogradu.

Pravo pitanje koje se postavlja posle završene evropske sezone jeste šta dalje? Drugu sezonu za redom Zvezda je igrala grupnu fazu evropskog takmičenja, može li to da postane praksa? Da igranje u Ligi šampiona ne predstavlja izuzetak?

Kao i obično, priča o kontinuitetu nije moguća ako se ne čuva tim i ako se isti ne pojačava u svakom sledećem prelaznom roku.

Crveno-beli nemaju taj luksuz da zadrže sve najbolje pojedince, poneki igrač mora da napusti klub kako bi se ostvarila zarada neophodna za neometano funkcionisanje sistema, ali je dobro kada odlasci ne menjaju iz korena fizionomiju tima.

Pred stručnim štabom je zahtevan zadatak. Analiza urađenog, svođenje računa na kraju 2018. godine i spremanje tima za prolećni deo sezone u Super ligi i Kupu Srbije.

Čini se da Zvezda nema pravog takmaca u borbi za odbranu trofeja, ali to je i zamka u koju crveno-beli ne smeju da upadnu ukoliko žele novi uspeh u Evropi.

Prolećni deo sezone ne sme da predstavlja otaljavanje posla već poligon za pripremu tima koji bi, u slučaju odbrane šampionske titule, spreman dočekao kvalifikacije za Ligu šampiona koje sledećeg leta mogu da budu samo teže nego prethodnog.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 12.12.2018
20:27

U Zvezdi nema izuzetka ovo je put Zvezdinog napretka.

avatar
Аполо
Wednesday, 12.12.2018
20:20

Simica i Stojkovica pod hitno menjati...

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 12.12.2018
23:43

Zasto Stojkovica,sta je sa vama ljudi,dajte mi jedan dobrani razlog za tu vasu teoriju?

avatar
DekiStankovic5
Friday, 14.12.2018
17:18

Ma gde kasni covece,protiv Psz na.mestu stopera ili kao bek?Sta pricas ti covece :) ?Nemoj da me zezas brate,lud li si :)

avatar
Аполо
Thursday, 13.12.2018
21:35

Nema ga, kasni, desna strana suplja, spor...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 12.12.2018
17:08

Ovo niko od Zvezde nije ocekivao tako da smo nekima opet postavili neresiv domaci zadatak.

avatar
miki ni
Wednesday, 12.12.2018
13:29

Zvezda mora raskrstiti sa nekim igracima.Zvezda mi izgleda kao Borusija Dortmund ali u bolnicarskom smislu.
Cenim Vujadina ali taj igrac nam nije potreban za SL.Ne znam sta je sa tim tipom,Pa da je navukao Sidu mislim da bi se pre izlecio.Raduje me dolazak Milunovica i nadam se da ce vise obratiti paznju na odbrambene bedeme jer mi ni Babic ne izgleda kao neko ko ima srce da igra muski.
Treba tu neki novi mladi Nemanja Vidic.Gobelja je sve bolji i muski krece napred.Tu nam je i mladi Terzic.Stojke mislim da odlazi.Kafu je promasaj nad promasajima ne samo Zvezde vec i Bordoa.Od pavkova treba zaraditi.Treba extremno brzi igraci u napadu i na krilima i mislim da ce Jirka da se brzo uklopi.Kataj kada bi se vratio dobili bi jos na kreativnosti.Sve u svemu PACIJENTI treba otici

avatar
magister
Wednesday, 12.12.2018
12:18

Za poštovanje. Ukupni utisak je i znatno bolji od rezultata. E, kad bi se igrao fudbal ovde kao u prvih pola sata drugog poluvremena sinoć... Da je Zvezda tako igrala sve utakmice - išla bi dalje sa PSŽ-om. Neka takva igra bude cilj, a nije nedostižan.

avatar
Mangus
Wednesday, 12.12.2018
11:21

Sa uvodjenjem treceg evropskog takmicenja, timovima kakva je Zvezda ce sve teze biti da udju u LS. Ali ne i nemoguce.
Realno, Zvezda je pokazala daleko vise nego sto je iko ocekivao u grupi sa 2 fudbalske azdaje i ekipom koju predvodi legendarni Anceloti.
Nijednom se nije obrukala, osim one 6:1 utakmice kada su realno noge bile stegnute i igraci koji nisu ni LE igrali uplaseni.

avatar
Brajkoo
Wednesday, 12.12.2018
12:32

Pa 17 primljenih gola ako nije bruka ja ne znam sta je!?

avatar
Mangus
Thursday, 13.12.2018
10:51

Protiv Liverpula, Napolija i PSZ-a to je ocekivano. Zvezda je i dala 5 komada, dobila jednu utakmicu i igrala nereseno jednom. Da su bili drugi protivnici, pricali bi i o prolasku.

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 12.12.2018
17:57

A bodova koliko imamo u grupi smrti???Pogledaj druge lakse grupe I primljene golove,vi ste nam predvidjali 30+ I da necemo dati nijedan gol,I kamoli da cemo uzeti jedan bod a uzeli smo 4,vise nego vi iz dva puta,svaka dalja prica je suvisna a ti smesan I ogranicen!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 12.12.2018
17:10

I sinoc su previse respektovali protivnika na pocetku utakmice i sve do kraja prvog poluvremena. Poceli su da igraju posle dva nuka ali onda je bilo kasno. Kad neko dodje na Marakanu vec od prvog sudijskog zvizduka treba im dati na znanje gde su dosli i ko je gazda u kuci sto sinoc nismo mogli da vidimo.