Zvezdinoj seriji nema kraja, težak udarac za ''Čuku'' u Kruševcu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.05.2018.
18:56
Izvor: Sportske.net

Iako je titula ranije obezbeđena, Zvezda ne prestaje da pobeđuje!

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

U derbiju pretposlednjeg, 36. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda je u Novom Sadu savladala Vojvodinu rezultatom 2:1.

Domaćin je bolje ušao u ovaj meč i nagovestio je drugačiji ishod, pogotovo posle majstorije Lazara Arsića u 23. minutu. Akcija Vojvodine išla je po desnoj strani, potom je Jovančić na ivici kaznenog prostora odložio loptu za Arsića, koji prelepim udarcem pogađa gornji desni ugao Borjanovog gola - 1:0.

Na Zvezdin odgovor čekalo se petnaest minuta, a onda je Marko Gobeljić sa desne strane centrirao za Nemanju Radonjića, koji se munjevitom varkom oslobodio svog čuvara i iskosa sa leve strane pogodio bliži ugao - Rockov nemoćan, a na semaforu 1:1.

Mogla je Vojvodina do novog vođstva samo par minuta kasnije, kada je Eze bio u odličnoj prilici posle centaršuta sa desne strane, ali je fudbaler Vojvodine udarcem glavom šutirao pored stative.

U nastavku, imao je i Jovančić novu priliku za domaće, nije je iskoristio, a preokret i pobedu Zvezdi doneo je rezervista Nemanja Milić, u 74. minutu, samo tri minuta pošto je zamenio mladog Dejana Joveljića.

Marko Gobeljić je i ovoga puta bio u ulozi asistenta sa desne strane, a Milić je sa nekih pet metara prosledio loptu u mrežu domaćih - 1:2.

Zvezdi je ovo 31. pobeda u sezoni, sada ima 57 osvojenih bodova, a Vojvodina je i dalje osma sa 25 bodova.

Za to vreme u Kruševcu, Napredak je savladao Čukarički sa 3:2 i tako ''Brđane'' značajno udaljio od plasmana na evropsku scenu. Koliko tačno, videćemo večeras, kada svoj meč završe i Spartak i Radnički.

Junak pobede Napretka bio je trostruki strelac Ibrahima N'Diaje. On je mrežu gostiju tresao u 10, 42 i 61. minutu, a strelci za ekipu Nenada Lalatovića bili su Marko Docić u 29. i Ismael Beko Fofana u 77. minutu.

Kolo pre kraja, Čukarički je ostao na 32 osvojena boda, na petom mestu na tabeli.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Cela K S J Z
Sunday, 13.05.2018
22:16

Mali Racic polako izrasta u odlicnog igraca. Bio sam prilicno skeptican po pitanju njega ali danas je pokazao da je veliki potencijal.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 13.05.2018
20:03

Zvezdinoj seriji nema kraja ni tituli veceg sjaja.