Zvezdino ''pakleno'' leto, put do Lige šampiona nikad teži, šta je realno očekivati?

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.05.2018.
11:29
Izvor: Sportske.net

Promene koje se primenjuju od sledeće sezone, ali i Zvezdin loš koeficijent iz prethodnih godina uticali su na to da put crveno-belih ka grupnoj fazi Lige šampiona bude - pakleno težak.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Podsetimo, od ovog leta imaćemo ukupno pet kvalifikacionih rundi za plasman u Ligu šampiona!

Prva je ona preliminarna, u kojoj će od 26. do 29. juna učestvovati najslabije rangirani šampioni država i koju će naš predstavnik, ekipa Crvene zvezde preskočiti.

Takmičenje za crveno-bele počinje od prvog kola kvalifikacija, 10. ili 11. jula, a ime protivnika u toj, ali i u narednoj fazi takmičenja ukolko se kvalifikuje, Zvezda će saznati na žrebu 19. juna.

Kada je u pitanju žreb za prvo kolo kvalifikacija, srpski šampion biće među nosiocima, ali loša vest je da će u svim narednim rundama biti u grupi nepovlašćenih ekipa.

Ono što je u ovom trenutku najizvesnije, jeste projekcija žreba za drugo kolo, o čemu smo pisali pre par dana i jasno je da će već tada Zvezdu čekti veoma težak posao. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Ekipi Vladana Milojevića na ruku nisu išli ni raspleti na Kipru, gde je APOEL osvojio titulu, zatim u Sloveniji, gde je Maribor smenio Olimpiju sa vrha, kao ni u Hrvatskoj (Dinamo prvak), ali ni u Rumuniji (FCSB) i poljskoj (Legija).

Ali, koliko god da put u Ligu šampiona deluje preteško, postoji olakšavajuća okolnost kada je u pitanju put u Ligu Evrope, u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za LŠ.

Naime, eliminacija u bilo kojoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, poslala bi Zvezdu u narednu rundu kvalifikacija u Ligi Evrope, uz još jednu povoljnost.

Ako bi Zvezda izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i tu bila zaustavljena, plasirala bi se u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope i tu bi bila automatski među nosiocima, bez obzira na koeficijent.

Do tada ima još dosta vremena, ali koliko god da plasman u Ligu šampiona deluje preteško, ako Zvezda bude igrala kao u tekućoj sezoni i ako dodatno ojača tim ovog leta, realno je očekivati je da je na jesen ponovo gledamo bar u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
!?!?!?!?!?
Tuesday, 15.05.2018
13:05

Ja kao partizanovac voleo bih da Zvezda prođe u grupnu fazu LŠ pa da odmeri snage sa Bayernom,Realom,Barsom,Sitijem...a onda bi mi grobari UŽIVALI!!!Al bi to bila rafalna paljba po komšijama!!!Zvezdo,srećno u kvalfikacijama i SAMO JAKO do LŠ!!!

avatar
jv
Wednesday, 16.05.2018
11:12

Sta reci o 'coveku' koji se raduje tudjoj nesreci...

avatar
!?!?!?!?!?
Wednesday, 16.05.2018
20:11

Mozda ne bi bila nesreća.Možda bi vi nadrndali te klubove!!!Baš si pesimista.

avatar
jv
Tuesday, 15.05.2018
12:19

Ovo je pravi tim, konacno imamo pravog trenera i dovodimo kvalitetna pojacanja. Treba imati i srece, kao i prosle sezone, ali ova eķipa moze mnogo. Dobro znaj da uvek tu sam ja...

avatar
Man united
Tuesday, 15.05.2018
16:35

А какве смо то среће имали прошле године. Ја се сећам извлачења најтежих противника у жребу. То по мени и није нека срећа?

avatar
!?!?!?!?!?
Tuesday, 15.05.2018
17:52

Super kvalitetna pojačanja dovodite.Evo stiže vam pojačanje iz portugalskog ČAVESA!!!Samo jako!!!

avatar
Mangus
Tuesday, 15.05.2018
11:47

Za nase klubove, i LE je premija. Takmicarski i finansijski. Naravno, LS bi mnogo vise znacila ali tamo bi bili topovsko meso i ne bi imali nikakve rezultate, dok u LE mogu nesto i da ocekuju

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 15.05.2018
11:44

Sta znam, prosle godine sam bio skeptican, ali pokazalo se da Miloje, Mrkela, a bogami i Terzic, znaju sta rade. Zasluzili su da im vise vjerujemo, ali nekako sam se nadao vise dopunskoj selekciji i prodaji jednog ili dvojice kljucnih igraca, sto se desilo vec zimus. Bojim se da je Kangu, Boacija i Donalda tesko nadoknaditi u jednom prelaznom roku. U drugom dijelu sezone nam je cesto nedostajalo kreativnosti... Nadam se da ce barem Le Talek ostati i da oko odbrane barem necemo puno prckati. Jos jedna stvar koja nam ne ide na ruku je to sto su ocekivanja porasla u nebo, sad je LE u ocima javnosti sigurica, a LS treba napasti, sto ni izbliza nije realnost. Bojim se da nismo svjesni kakvo smo cudo napravili ove sezone...

avatar
3x3
Tuesday, 15.05.2018
11:42

Nikad tezi? Nekad je na pputu do LS stojao Milan, te godine osvajac LS, a protivnike iz Grcke, Ceske, Izraela nazivate nikad tezim putem. Eto na sta smo spali, kad je ovo nikad teze.

avatar
Man united
Tuesday, 15.05.2018
16:38

Да, али тада смо имали једно коло против килавих тимова. И још једно у којем су јачи тимови. А сада имамо 4 кола, од која смо у 3 неповлашћени и вероватно излазимо на мегдан јачој екипи.

avatar
Man united
Wednesday, 16.05.2018
16:42

Такве смо извлачили јер нас стандардно неки малер тера у жребу. Нисмо као Партизан који је извлачио разноразне Артмедије и Апоеле.

avatar
Cko39
Wednesday, 16.05.2018
11:51

Nekad smo i mi bili puno jaci i jaki klubovi su hteli da nas izbegnu... A sad... Polako se vraca neka nada hvala Bogu... Ali ajde da opet zajedno udjemo u Ligu Evrope a da povecamo koefecijent lige...

avatar
3x3
Wednesday, 16.05.2018
00:45

Slazem se za to, ali koje su onda bile sanse da se udje u LS kad su nas u poslednjem kolu cekali timovi iz Engleske, Spanije, Italije, Nemacke...

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 15.05.2018
11:39

Auuu jada pa tek sad ukapirah da su dodali jos jedno kolo kvalifikacija,znaci moras da izbacis recimo Salcburg,Seltik,Ludogorec itd i onda jos dve runde,ma nema od toga nista.

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 15.05.2018
11:35

Sa ovim igrackim kadrom realno je da ispadnemo u 2gom kolu i da idemo u play of LE gde nam opet treba mnogo srece da se uvucemo u to takmicenje jer su u plej ofu 90% odlicni protivnici.