Zvezdini omladinci četvrti u Bazelu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.07.2018.
11:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Omladinska selekcija fudbalskog kluba Crvena zvezda zauzela je četvrto mesto na tradicionalnom međunarodnom turniru u Bazelu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Omladinci fudbalskog kluba Crvena zvezda ostvarili su zapažen rezultat na tradicionalnom međunarodnom turniru u Bazelu.

Pored Crvene zvezde u švajcarskom gradu su nastupile ekipe Fulama, Notingem Foresta, Hamburga, Bajer Leverkuzena, Jang bojsa, Bazela i Japanse univerzitetske selekcije.

Crveno-beli su grupnu fazu okončali bez poraza. Plasman u polufinale obezbedili su pobedom nad Bazelom (1:0) i uz dva remija sa ekipama Fulama (1:1) i Hamburga (1:1).

Protivnik izabranika Bratislava Živkovića u polufinalu bila je Japanska univerzitetska selekcija sačinjena od igrača rođenih 1999. godine i kasnije. Bila je to neravnopravna borba jer je Zvezdin tim sačinjen od dečaka rođenih 2001. godine i kasnije tako da je protivnik slavio sa 3:0.

U meču za treće mesto Crvena zvezda je ponovo odmerila snage sa nemačkim Hamburgom, a i drugi međusobni duel dva tima na pomenutom turniru završen je rezultatom 1:1. Više sreće prilikom izvođenja penala imao je Hamburg pa je Zvezda završila na četvrtom mestu.

"Naši fudbaleri su dosta mlađi od ostalih ekipa koje su učestvovale na turniru, tako da su se dobro nosili sa fizički dominantnijim rivalima. Upravo zato možemo da budemo zadovoljni, odigrali smo neke utakmice jako dobro, a iz ostalih smo izvukli pouke", rekao je trener Živković.

Pre turnira u Bazelu omladinci su odradili pripreme u Termama Čatež gde su odigrali tri utakmice i ostvarili tri pobede, uz gol-razliku 9:2.

"Ovaj turnir je bio odlična prilika da pred start kvalifikacija za Ligu šampiona vidimo kako izgleda naš tim u odnosu na najjače evropske ekipe tog uzrasta. Mnogo će značiti mojim igračima da unaprede svoj profesionalni pristup igri i svojim obavezama. Lično su se uverili da imaju kvalitet i da sada moraju da nastave da rade i da se unapređuju", dodao je Živković.

Omladinska selekcija Crvene zvezde pripreme za novu sezonu nastavlja u Beogradu, a tokom jeseni je čeka i učešće u Ligi šampiona za mlade.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke