Zvezdini novi tereni - Milina za oko, čeka se još sertifikat FIFA

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.11.2017.
17:13
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Radovi iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić" polako se privode kraju.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Rekonstrukcija svih pomoćnih terena iza južne tribije našeg najvećeg stadiona počela je minulog leta, a radovi se lagano privode kraju, barem kada su tereni sa veštačkom podlogom u pitanju.

Završetak radova na izgradnji novog terena sa prirodnom podlogom još uvek nije blizu, ali je zato obnova postojećih, na kojima je instalirana nova veštačka podloga praktično završena.

"Radovi se nalaze u samoj završnici. Trava je najnovije tehnologije, debljine vlakana 400 mikrona, visine šest centimetara. Ispunjena je kvarcnim peskom i guminim granulatom", kaže Miodrag Stajić, osnivač firme "Lastesaro" i čovek pod čijim se budnim okom izvodi renoviranje terena.

Proces instalacije nove veštačke trave trajao je pune tri nedelje, a uskoro se očekuje da ovlašćene labaratorije FIFA izvrše proveru i dodele sertifikat "FIFA Quality Pro".

"Površina od 16.500 kvadratnih metara instalirana je kao jedna celina. Pruža odlične performanse, osećaj je veoma sličan igranju na prirodnoj travi. Posebno je zanimljivo i to što je trava dvobojna, i to je svojevrsni unikat kada su naši prostori u pitanju", dodaje Stajić.

Kompletan završetak radova na postavljanju nove veštačke podloge planiran je za početak decembra, a kada bude pušten u rad i novi teren sa prirodnom travom biće pravi užitak trenirati i igrati iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Podsetimo da su treni koje koriste mlađe kategorije FK Crvena zvezda već dobili reflektore, što je još jedna velika novina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Monday, 27.11.2017
19:29

Mogli ste i neke slike postaviti.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Monday, 27.11.2017
18:30

Niko Zvezdo nema sto imas ti Srbija i srpska dijaspora te voli.