Zvezdine zamisli bez Kange, ovo su tri opcije!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 05.02.2018.
08:22
Izvor: Sportske.net

Kako će Crvena zvezda igrati protiv ekipe CSKA u prvom meču u Beogradu?

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Crvena zvezda će do kraja priprema odigrati još jednu utakmicu u Antaliji, biće to utakmica protiv Zenita 7. februara, pravi pripremni meč pred duel pred CSKA koji je na programu 6 dana kasnije u Beogradu.

Naš vicešampion je ostao bez Gelora Kange, jednog od najzaslužnijih fudbalera za plasman u grupnu fazu Lige Evrope i čoveka koji je jednim potezom znao da reši meč. On je potpisao za prašku Spartu, pa je Crvena zvezda morala da potraži alternativu i to najverovatnije u svojim redovima.

Prema onome što smo do sada videli na pripremama, postoje dve opcije. Prva opcija jeste da Krstičić zauzme mesto Gelora Kange i da igra poziciju koju jeste igrao u svojoj karijeri, ali za koju je potrebno dodatno uigravanje sa ostatkom tima.

Krstičić je igrao protiv Amkara upravo na toj poziciji, utakmica je završena rezultatom 1:1, Milojević se uverio u njegove mogućnosti na toj poziciji.

Postoji i druga opcija.

Radi se o formaciji sa dvojicom napadača, to smo videli juče u duelu protiv Ujpešta koji je takođe završen rezultatom 1:1.

Meč je Milojević počeo u formaciji 4-4-2:

Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Srnić, Donald, Krstičić, Radonjić - Ben, Pešić.

Ben je bio nešto defanzivniji od Pešića, ali daleko od toga da je on plejmejker, skoro da nikada nije igrao na toj poziciji. U ovoj formaciji nemamo klasičnog plejmejkera, a imajući u vidu da je Crvena zvezda slabije odigrala prvo poluvreme od drugog kada se ponovo igralo sa jednim napadačem, onda bismo rekli da je Vladan Milojević bliži odabiru prve formacije, sa Krstičićem ispred Donalda i Jovičića.

Postoji i ona treća opcija, to je dovođenje još jednog fudbalera koji može da odigra na poziciji plejmejkera, ali je Mitar Mrkela izjavio da to nije toliko realno jer se želi fudbaler koji je veoma kvalitetan i koji bi mogao da ispuni zahteve Crvene zvezde, a tih fudbalera nema previše trenutno na tržištu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi G0L iz kornera
Monday, 05.02.2018
14:03

Na njegovo mesto treba da igra Krsticic.

avatar
chaki
Monday, 05.02.2018
11:45

Ma krsticic mi nije uopšte za tu poziciju,tu neka stavi srnica ili da igramo sa dva napadača i onako smo ih na gomila li...

avatar
Milan_89
Monday, 05.02.2018
10:43

Meni se svidja ovo 4 4 2 jer i kad je bilo 5 veznih igraca Kanga odbranu nije igrao

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Monday, 05.02.2018
10:29

Ja bih u slucaju nepovoljnog rezultata u prvih 60 min ubacio Adzica kao pleja. Koliko god mlad bio, mislim da je on kreativniji nego Krsticic koji je po meni ili DM ili MC