Zvezdine slatke muke, Saudijci doneli "vreću novca"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 23.12.2018.
12:06
Izvor: Sportske.net

Pojačanja su počela da pristižu na "Marakanu", a Zvezda bi uskoro mogla da počne da naplaćuje učešće u Ligi šampiona i dobra izdanja pojedinih igrača.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Kada su minulog leta crveno-beli obezbedili plasman u grupnu fazu Lige šampiona, najviše je potencirana priča o zaradi od bonusa UEFA.

Činjenica je da će se u Zvezdinu kasu sliti preko 20 miliona evra od učešća u Ligi šampiona, ali bi tek u zimskom prelaznom roku moglo da se vidi koliko je igranje u eliti bilo značajno za uvećanje kapitala koji crveno-beli imaju u igračkom kadru.

Aktuelni šampion Srbije krenuo je sa angažovanjem pojačanja za prolećni deo sezone, pa su tako promovisani štoper Nemanja Milunović (BATE) i vezista Miloš Vulić (Napredak).

Uveliko se piše i o prvim odlascima. Milunović je iz Borisova stigao na "Marakanu", a u suprotnom pravcu trebalo bi da krene Nemanja Milić od čije prodaje će Zvezda inkasirati 300.000 evra.

To je tek početak, mnogo veća zarada leži u potencijalnim transferima igrača koji su imali mnogo veći doprinos u igri Crvene zvezde tokom jesenjeg dela sezone.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić govorio je da su ponude već počele da pristižu, a "Kurir" otkriva da je neimenovani klub iz Saudijske Arabije dao više nego unosnu ponudu za reprezentativca Australije.

Miloš Degenek se odlično uklopio u tim, uz Vujadina Savića i Milana Borjana predstavljao je stub Zvezdine odbrane pa nije čudno što crveno-beli već sada na stolu imaju ponudu "tešku" 3.000.000 evra iz Saudijske Arabije!


Prodaja jednog od dvoijce standardnih štopera ne bi trebalo da začudi navijače. Nemanja Milunović je angažovan kako bi preuzeo ulogu startnog štopera ukoliko Vujadin Savić ili Miloš Degenek napuste klub tokom zime.

Pitanje je samo o čijoj prodaji klub trenutno razmišlja, jer su pre informacije i ponudi za Degeneka stigle vesti kako Trabzon nudi 500.000 evra po sezoni na ime trogodišnjeg ugovora kapitenu Vujadinu Saviću.

Zvezda je uz to dobila višemilionsku ponudu za Marka Marina koja nije uzimana u razmatranje, baš kao što će to biti slučaj ukoliko neko bude želeo Milana Borjana.

Na izlaznim vratima je Nenad Krstičić koji još uvek nije produžio ugovor i sada je već jasno da vaga ponude koje su počele da pristižu. Juče se pojavila priča o interesovanju AEK-a, moguće je da će atinski klub dobiti trku za potpis reprezentativca Srbije.

Šansu da karijeru nastavi u inostranstvu mogao bi da dobije i Branko Jovičić jer Zvezda već ima rezervne opcije u slučaju da tandem Krstičić - Jovičić napusti klub. Dušan Jovančić se odlično pokazao tokom jeseni, tu je i Goran Čaušić, ali i novajlija Miloš Vulić koji će tokom proleća biti uklopljen u Milojevićev sistem.

Pomenimo na kraju da su nove ugovore sa klubom potpisali Milan Pavkov i Filip Stojković, pa u ovom trenutku bar njih dvojicu možemo da označimo kao igrače koji će sigurno ostati u Zvezdi barem do leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 24.12.2018
00:59

3 miliona?! Ovo nije ponuda, ovo je uvreda!

avatar
Anonymous Official
Monday, 24.12.2018
00:32

Prije bih pustio Savica nego Degeneka

avatar
Jerome Drake
Sunday, 23.12.2018
18:34

Ma kakva Saudijska Arabija. Ako je pametan da odbije to

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 23.12.2018
17:57

3? Nema od toga nista, alo igrali smo LS i igrao je svaku utakmicu i pokazao se vrlo dobro, i plus je odigrao najvise utakmica od svih, kakve bre 3 milke minimum 8 !

avatar
Scout Master
Sunday, 23.12.2018
15:30

Za 3 milke mogu da dobiju Babica ili Savica ali za Degeneka je to tek mozda pola para...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 23.12.2018
15:10

Koristim ovu priliku da podsetim moje Zvezdase da je Slobodan Cole Jankovic legenda Zvezde, Zvezdino dete i rodjeni Beogradjanin proveo 15 godina u Zvezdi u periodu 1958-73 godine i da nikad nije izgubio od partizana. Od petlica sve do seniorskog tima bez poraza od partizana. Zvezda ima cime da se ponosi, a i nas Cole Jankovic.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 23.12.2018
18:42

Kakve veze on ima sa ovim ?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 23.12.2018
15:05

Milos Degenek bi trebao da ostane jer veliki je borac i bori se do poslednje kapi krvi.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 23.12.2018
14:55

Nikako da se prodaju i Degenek i Savic. Jedan od njih ok, stigao je Milunovic. Ali obojica nikako. Krsticic takodje moze da ode, iako je mozak ekipe. Ima ko da ga zameni, Jovancic je fenomenalan. Causica ako mozemo nekom da uvalimo, to bi bilo super. Nikako ne prodavati Bena i Marina.

avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 23.12.2018
13:41

Ako daju Arapi duplo više neka ga povedu,a njemu hvala i srećno.

avatar
NemanjaVidic No1.
Sunday, 23.12.2018
13:35

Cekajte da vam pantic kaze da je ovo kombinacija sa vlascu saudijske arabije i oni inace nece naseg igraca,sad ce i ovde da se javi

avatar
ddr16
Sunday, 23.12.2018
13:31

degeneka nikako ne prodavati,tek je dosao i odmah je postao stub odbrane.
vujadin jeste dobar ali je sklon povredama,dok je milunovic tek izasao iz teske povrede,rizicno je osloniti se na njih dvojicu,posebno jer se babic pokazao kao ne bas sigurna opcija.
ne znam koliko vulic moze da bude zamena za krsticica,dok je jovancic odlicna zamena za jovicica.
najveca guzva je u napadu,imamo 4 spica,a samo 15-ak utakmica,ili prodaja pavkova ili da vratimo stoiljkovica u bragu,jer boaci i joveljic ostaju sigurno

avatar
Trajke10
Sunday, 23.12.2018
13:13

E da ima malo pameti pa da ovakav igrač ne ode ispod 10 milki bilo bi super. Nije moranje prodavati ali ako neko ponudi...napatiti to dobro!!!