Zvezdine brojke - Evo kada je Milojevićeva četa najopasnija!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.01.2018.
12:53
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crveno-beli obelodanili statističke podatke koji će biti interesantni ljubiteljima fudbala u Srbiji.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Lider domaćeg šampionata napravio je sjajan posao u jesenjem delu sezone, pošto je osim uspeha na domaćoj sceni beležio zapažene rezultate i u Evropi.

Crvena zvezda treću godinu za redom na zimsku pauzu odlazi kao lider na tabeli, a takođe, treći put za redom, crveno-beli na kraju godine imaju najviše datih golova.

Tokom prvog dela sezone izabranici Vladana Milojevića igrali su na tri fronta i postigli ukupno 83 gola, od čega 55 u Super ligi, 19 u kvalifikacijama i grupnoj gazi Lige Evrope i 9 u nacionalnom kupu.

Mnogi su već upoznati sa time koji igrači su najzaslužniji za ovakve bojke Crvene zvezde, ali nije naodmet podsetiti sa koliko golova i asistencija su Ričmond Boaći, Aleksandar Pešić i Slavoljub Srnić participirali u jesenjem delu sezone.

Crvena zvezda
Grafika: Sportske.net

Kada već govorimo o napadačkim aspektima Zvezdine i igre i učinkovitosi, zanimljivo je videti u kojim je vremenskim intervalima utakmice ekipa Vladana Milojevića postizala najviše golova.

Statistika kaže da crveno-beli najviše golova (15) postižu u drugoj trećini prvog poluvremena (od 15. do 30. minuta), a potom slede prva i treća trećina drugog dela igre (14). Nije zanemarljiv podatak da je Zvezda u sudijskoj nadoknadi tokom jeseni pet puta pogađala protivničke mreže, od čega dva puta u nadoknadi prvog, a tri puta u nadoknadi drugog poluvremena.

Tokom svojih 38 utakmica u svim takmičenjima Crvena zvezda je uspela da organizuje 2.590 napada. Od toga, 37% napada (961) napravljeno je po desnoj strani terena. Nešto manje, 34% (891) napada realizovano je na suprotnoj, levoj strani, dok je po sredini sprovedeno 28% (732) napada.

Zanimljivi su i podaci vezani za najstrože kazne. Jedanaest puta je Zvezda imala šansu da dođe do gola sa penala, a materijalizovano je devet kaznenih udaraca. Ričmond Boaći je imao učinak 6/7, Aleksandar Pešić 2/3, a Branko Jovičić 1/1.

Kada se pogledaju sve navedene cifre, nema sumnje da stručni štab Crvene zvezde može da bude zadovoljan urađenim u prvom delu sezone, a protivnicima ostaje da nađu način kako da zaustave kaznenu ekspediciju Vladana Milojevića u prolećnom delu šampionata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
skoneee????
Thursday, 04.01.2018
18:22

Najopasniji su kad sudi Glodjovic i dobro poznata ekipa . . .😂😂😂😂