Zvezdina sudbonosna zima - Grujićeva prodaja jedini spas?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.12.2015.
13:31
Izvor: Sportske.net, Desetka

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović sve češće skreće pažnju sa Zvezdine serije pobeda na velike finansijske probleme u klubu. Neizvesnost i dalje traje, a kao jedino rešenje u ovom trenutku popularni ''Grof'' vidi u transferu Marka Grujića na zimu, uz op

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Miodrag Božović je na tu temu govorio i u intervjuu za najnoviji broj sportskog nedeljnika ''Desetka''.

On otkriva da je igrače zamolio za strpljenje do sredine ovog meseca i završetka jesenjeg dela sezone. Međutim, ukoliko ne bude značajnijeg novčanog priliva u Zvezdinu kasu, veliko je pitanje šta će biti sa aktuelnom sastavom crveno-belih.

''Ako bude para, a nadamo se da hoće, nastavićemo ovo što smo zajedno počeli. Bilo bi šteta da ne nastavimo. Ako ne bude para, pitanje je da li će se stranci vratiti na početak priprema 12. januara. Ali, daleko je to, u situaciji u kojoj je Zvezda, može se planirati i razmišljati samo o narednoj utakmici'', objašnjava Božović.

Dugoročno rešenje za Zvezdine probleme mogla bi da bude privatizacija, ali ona i dalje nije na vidiku. Zbog toga se transfer Marka Grujića u inostranstvo ove zime i Božoviću čini kao spasonosno rešenje, uz uslov da ovog igrača ima na raspolaganja do avgusta.

''Grujić već sada ima takvu ponudu - Štutgart, Udineze, ozbiljan je novac, on bi isto tako ostao do avgusta u bilo kojoj kombinaciji. To je ponuda koja u svakom slučaju spasava sezonu. To je za nas jedino rešenje u ovom momentu, drugo nemamo'', objašnjava Božović.

Trener Zvezde kaže i da je svestan da su prošla vremena kada je država ''davala pare da se zakrpe rupe'', a da bi naš najtrofejniji klub ponovo bio redovan učesnik elitnog evropskog takmičenja, po njegovom mišljenju je neophodan budžet od 12 miliona evra.

Na kraju, Božović unosi i malo optimizma.

''Ako može Astana da igra Ligu šampiona, trebalo bi da može i Zvezda'',
poručio je ''Grof'', a prenosi ''Desetka''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Tuesday, 01.12.2015
21:52

Zasto su grobari ljubomorni kada mi imamo nekog talenta za kog cemo dobiti ekstra novac? Mozda se plase da cemo u godinama koje slede dominirati pa unapred traze alibije?? Kako drugacije objasniti njihove komentare koje mucno ponavljaju poput onog da smo drzavni projekat ili da smo mi njima postavili upravu da ih unisti iznutra..Treba biti castan i priznati da smo trenutno bolji,da imamo vise talenata za koje cemo uzeti ozbiljan kes,da imamo uspesniju upravu,boljeg trenera kao i bolje odradjen prelazni rok.Zato ja svaki vas komentar tog tipa gledam kao izraz vase nemoci i ljubomore.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Tuesday, 01.12.2015
19:50

Ako prodamo Gruju sigurno to nece biti za sicu.

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 01.12.2015
18:41

2 miliona puna kapa

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 01.12.2015
18:39

Steta sto Gruju moramo prodati jer tesko je stvoriti tako kvalitetnog igraca. Ne smemo ga dati ispod 10 miliona Evra jer on vredi mnogo vise.

avatar
Zvezda 91
Tuesday, 01.12.2015
18:38

Mora se klub privatizovati i konacno izaci iz zacaranog kruga.

avatar
Tuesday, 01.12.2015
16:59

prodaćete vi njega za sić. struja mora dase plati

avatar
Kladionicar BAN 40
Tuesday, 01.12.2015
16:13

Ako Grujic mora da se proda onda neka ide odmah, zasto bi ga mi razigravali? Neka igra Ristic..

avatar
Death to Krcuns!
Tuesday, 01.12.2015
15:56

lol astana je za vas vele sila

avatar
degrobarizator
Tuesday, 01.12.2015
18:11

Mozda je zastna za nas velesila ali smo mi za vas velesila na kvadrat ;)

avatar
Death to Krcuns!
Tuesday, 01.12.2015
20:51

ma kakav crni kvadrat dugujete vi sto puta vise od nas

avatar
Pera detlić
Tuesday, 01.12.2015
15:52

Nema druge, mora se prodati. To nam je jedini spas. Ako ne dođe do ovog transfera, beze stranaca (vjerovatno i bez samog Grofa) mi nemamo šta tražiti u Evropi. I sama titula bi bila dovedena u pitanje zbog novog sistema.