Zvezdina premijera u Antaliji - I golovi i promašaji, ali je i sjajni Popović morao da ispravlja propuste

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.01.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde imali su danas prvu proveru i ostvarili prvu pobedu na pripremama u Antaliji.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Rival ekipi Vladana Milojevića bio je nemački Vaker Nordhauzen, a beogradski crveno-beli su slavili rezultatom 2:0.

Zvezdin sastav u prvom poluvremenu: Borjan, Hajdin, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ben, Marin, Jirka, Pavkov.

Crvena zvezda je već u trećem minutu igre uspela da povede. Novajlija iz slovačkog Spartaka iz Trnave, Erik Jirka, povukao je akciju na desnu stranu terena, onda vratio loptu u sredinu za Bena koji je pao na ulasku u šesnaesterac, ali sve to je odlično ispratio Stefan Hajdin koji je natrčao na loptu i snažnim udarcem je poslao u mrežu - 1:0.

Blizu drugog gola Zvezda je bila u sedmom minutu posle centaršuta Jovančića sa desne strane, kada su pokušaji Jirke i Rodića izblokirani ispred gola Vakera.

Na novu priliku crveno-belih čekalo se do 16. minuta kada je raspoloženi Jirka pripremio priliku Jovičiću, pa Marinu, ali lopta na kraju završava iznad prečke.

Još bliži pogotku bio je Milan Pavkov, pet minuta kasnije, kada je Hajdin odlično centrirao sa desne strane, ali napadač crveno-belih glavom šalje loptu pored stative.

Ipak, Zvezda je bolju igru uspela da kruniše još jednim golom do kraja prvog poluvremena, kada je posle kornera za crveno-bele Branko Jovičić snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je protivničkom golmanu prošla kroz ruke i noge i završila u mreži - 2:0.

Golove pogledajte OVDE.

U drugom poluvremenu Zvezda je nastupila u sastavu: Popović, Gobeljić, Stojković, Milunović, Terzić, Čaušić, Milijaš, Jevtović, Simić, Ebisilio, Joveljić.

Ovaj deo igre obeležila je znatno hrabrija i konkretnija igrea Vakera u odnosu na ono što su prikazali u prvom delu, pa je u nekoliko navrata golman Crvene zvezde Zoran Popović spasavao mrežu odličnim intervencijama.

Ipak, kako se meč bližio kraju, Zvezda je ponovo postala znatno opasnija, u finišu je stvoreno nekoliko ozbiljnih prilika pred golom rivala, ali Joveljić u par navrata, pa Jevtović i Gobeljić, čiji je meč zaustavila stativa, nisu uspeli da se upišu u strelce.

Doduše, Joveljić je uspeo da pogodi mrežu, ali iz ofsajd pozicije, kada je praktično upropastio priliku za Milijaša koji je trebalo samo da pošalje loptu u praznu mrežu.

Dakle, ostalo je 2:0 do kraja, iako je moglo da bude znatno više golova, i na jednoj, ali i na drugoj strani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 29.01.2019
13:13

Jirka je bio odlican i treba ga zadrzati po svaku cenu, a ne slati na pozajmicu.

avatar
Žarko Petrović
Monday, 28.01.2019
21:24

Jirka spakovao pet komada, sve davao saigracima na tanjir, ali su se ispromasivali u prvom poluvremenu. Nista dobro se danas nije videlo osim njega. Brzina, snaga, preglednost u kljucnom dodavanju.

avatar
Doktor Trax
Monday, 28.01.2019
19:59

Od svih pojacanja Jirka klasa samo takva. Veceras bili dobri Popovic, Jevtovic, Hajdin, Jirka. Ispod prosjeka standardno Čaušić.