Zvezdina pojačanja već dolaze do izražaja, kada će i Partizanova?

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.01.2019.
17:30
Izvor: Sportske.net

Zimske pripreme za srpskog šampiona se za sada odvijaju skoro, pa savršeno. Za to vreme, crno-beli imaju mnogo više problema.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti


Bila je to najozbiljnija Zvezdina provera od početka priprema, a u prethodne dve crveno-beli su savladali kiparski Akritas sa 8:1 u prvom delu priprema u Pafosu, kao i nemačkog četvrtoligaša Vaker Nordhauzen sa 2:0.

Ono što trenera Vladana Milojevića može posebno da raduje, a što iz meča u meč sve više dolazi do izražaja, to je da su se zimska pojačanja veoma brzo uklopila u njegov sistem igre i za sada je utisak da se odlasci nekolicine standardnih prvotimaca iz jesenjeg dela sezone neće osetiti tokom proleća.

Erik Jirka se ističe brzinom, ali i dobrom saradnjom sa ostatkom ekipe, štoper Nemanja Milunović takođe pokazuje ono što se od njega i očekivalo i što smo gledali i u njegovoj kraćoj epizodi u reprezentaciji Srbije - da ne samo što je pouzdan u odbrani, već je i velika pretnja rivalu u prekidima, što je pokazao i danas protiv Austrije, postigavši svoj drugi gol za Zvezdu od početka priprema.

Uz to, Zvezda ima odlične izvođače slobodnih udaraca, pa igraču poput Milunovića to dodatno olakšava posao u protivničkom kaznenom prostoru.

Dalje, i Aleksa Vukanović je danas bio prilično zapažen, iznudio je penal, potom se zamalo upisao i u strelce, kada je prečka spasila gol austrijskog tima.

Naravno, ostatak ekipe je i jesenas odlično funkcionisao, nema razloga da tako ne nastave, pa u Zvezdi imaju mnogo razloga za optimizam pred ono što ih čeka u tekućoj godini.

Za to vreme, Partizan ima problema ne samo sa igrom koja je i protiv Slovana bila jalova, bezidejna, neeffikasna, nego nema sreće ni sa vremenskim uslovima. Posle mrazeva u prvom delu priprema u Beogradu, nekako se suviše često od dolaska u Antaliju događa da se, kada crno-beli imaju trening, dogode velike vremenske nepogode, pa i to kvari planove Zoranu Mirkoviću i njegovom stručnom štabu. Nekoliko treninga je morao da prekida.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Nebojsa Kosovic

Takođe, nekolicina najboljih fudbalera, poput Rikarda Gomeša, Danila Pantića, golmana Stojkovića... imaju problema sa lakšim povredama, Marko Janković tek treba da se priključi ekipi posle oporavka od operacije mišića trbušnog zida, a možda bi dodatni razlog za brigu mogao bi da bude i taj što zimska pojačanja poput Dejana Georgijevića i Muse Ndžaja u utakmici protiv Slovan Libereca (0:1) uopšte nisu došla do izražaja, nisu uneli novu energiju, već su se utopili u sivilo ostatka ekipe.

Naravno, možda je ova ocena preuranjena i neosnovana, još uvek su ''teške noge'', ali već sutra bi protiv Krakovije moralo da dođe do nekog vidljivijeg pomaka nabolje, i kod pojačanja, i kod starosedelaca koji su navijačima baš ostali dužni u prethodnoj utakmici.

Trener Zoran Mirković je u više navrata, još od dolaska prošlog leta na klupu Partizana najavljivao da će pokušati da formira ekipu koja će igrati dopadljiv fudbal, koja će privući veći broj navijača na tribine, ali izuzev u 158. večitom derbiju i možda još par utakmica tokom jeseni, u tome nije uspeo.

Meč protiv Slovana nije pokazao napredak u tom smislu, čekamo sutrašnji protiv Krakovije da vidimo ima li pomaka. Još ima vremena da Mirković ostvari svoje zamisli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Wednesday, 30.01.2019
22:57

Pa kad dovedemo pojačanje za jedno 5-6 godina.

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 30.01.2019
19:43

fora je u tome sto je odigrana samo jedna utakmica i dize se ogromna prasina mada ta dvojica nisu pojacanja vec samo dovedeni igraci

avatar
Südkurve München
Wednesday, 30.01.2019
18:33

Erik Jirka ce uvek imati veliko postovanje kod vecine Zvezdasa, pored dobre igre, sasvim solidno govori srpski jezik. Veliki rispekt