Zvezdina ''petarda'', blistali Pešić i Adžić, ali dve povrede su pokvarile raspoloženje

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.10.2017.
19:53
Izvor: Sportske.net

Zvezda lako do osmine finala, ali meč sa Dinamom su, osim brojnih golova, obeležile i dve povrede fudbalera domaćeg tima.

Beta/AP Photo/Marin Meissner
Beta/AP Photo/Marin Meissner

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde novi su učesnici osmine finala Kupa Srbije.

Ekipa Vladanja Milojevića večeras je pred malim brojem navijača na ''Rajku Mitiću'' savladala Dinamo iz Vranja sa ubedljivih 5:0 (3:0).

Uvodne minute ove utakmice obeležila je povreda Brazilca Rikardinja, koji je već u 10. minutu morao van igre, a njegovo mesto na terenu je zauzeo iskusni Nenad Milijaš.

Ovaj peh nije poremetio crveno-bele, koji su poveli u 25. minutu, majstorskim pogotkom talentovanog Luke Adžića iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane - 1:0.

Činilo se da će taj rezultat ostati na snazi do kraja prvog poluvremena, ali onda u samom finišu ovog dela igre mreža gostiju se još dva puta zatresla.

Prvo je Aleksandar Pešić pogodio posle Srnićevog kornera u 44. minutu, a minut kasnije ''sevnula'' je Zvezdina kontra, Pešić je mogao i sam da završi akciju, ali je nesebično odlučio da asistira Luki Adžiću za 3:0.

Slična situacija dogodila se i u drugom poluvremenu. Igrao se 60. minut meča, kada je Pešić ponovo izašao oči u oči sa golmanom gostiju, ali smo i ovoga puta umesto njegovog šuta, videli novu asistenciju za Adžića, kome nije bilo teško da završi akciju i upiše het-trik - 4:0.

Pešićeve asistencije i golove Luke Adžića pogledajte OVDE.

Za ''petardu'' se pobrinuo Slavoljub Srnić posle još jedne asistencije raspoloženog Pešića, u 76. minutu.

Raspoloženje u Zvezdi pokvario je detalj koji se dogodio nekoliko minuta kasnije. Defanzivac Abraham Frimpong je posle jednog vazdušnog duela doživeo težak pad, glavom je udario u podlogu posle čega je nekoliko trenutaka bio bez sveseti.

U pomoć su mu pritrčali i fudbaleri Dinama, pre nego što je medicinska ekipa stigla do njega. Ipak, što je najvažnije, Frimpong je ustao posle ukazane pomoći i nadamo se da će sa njim biti sve u redu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke