Zvezdina MEČ LOPTA!

Autor: Beta Beta
nedelja 05.08.2018.
17:34
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić ocenio je danas da je predstojeći dvomeč sa slovačkim Spartakom iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona "meč lopta" za crveno-bele i plasman u novu sezonu u jednom od dva evropska takmičenja.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

"Ovo je naša 'meč lopta'! Pobedom u dvomeču sa Spartakom obezbedjujemo Ligu Evropa i samim tim približavamo se ostvarenju našeg cilja, a to je grupna faza Lige šampiona. Svesni smo da u Evropi nemamo prava na kiks i da će susret sa Spartakom biti izuzetno teška utakmica.

Svi smo gledali duel Spartaka i Legije, naš protivnik izbacio je prvaka Poljske i to dosta govori o njihovom kvalitetu. Cela ekipa mora da igra kao protiv Suduve na Marakani, to je naš recept za uspeh", rekao je Jovičić za klupski sajt.

Zvezda će u utorak na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Spartak iz Trnave u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a Jovičić je rekao da ekipa treba da "izađe maksimalno motivisana".

"Moramo od prvog minuta da pokažemo koliko želimo pobedu. Zato pozivam naše navijače da dodju da nas podrže u što većem broju, znamo kakav uticaj na nas ima podrška sa tribina, pokazalo se to mnogo puta do sad", rekao je Jovičić.

Spartak je u dosadašnjim evropskim mečevima pokazao da igra dobru odbranu, prima malo golova, ali ni na jednoj utakmici nisu postigli više od dva pogotka.

"Baš iz tog razloga očekujem taktičko nadmudrivanje na terenu, verujem da će se glavna borba voditi na sredini terena. Velike utakmice se i dobijaju tako što pobedite protivnika na sredini terena.

Do sada smo igrali protiv ekipa koje gaje ruski stil igre, koje se dosta bore i mnogo trče. Takav način igre nije stran ni Slovacima, i oni zaista mnogo trče, maksimalno su motivisani i borbeni i zato znamo da mi moramo u svim tim segmentima da prednjačimo u odnosu na rivala kako bismo došli do pobede", rekao je vezista crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno nastupaju na dva fronta, u Super ligi i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i zato su česte rotacije u timu neizbežne.

"Imamo utakmice na svaka tri ili četiri dana i neophodno je da se tim kombinuje iz meča u meč. Svaki put trener odluči da odmori nekoliko fudbalera. Zvezdin igrački kadar sastoji se od odličnih, talentovanih igrača i ko god da igra ne oseća se razlika na terenu. Svi vredno radimo i to se vidi na utakmicama", rekao je Jovičić.

Na sredini terena na prethodnom meču protiv Voždovca igralu su Jovičić i Dušan Jovančić, tandem koji je dve godine zajedno nastupao u Borcu iz Čačka.

"Može se reći da nas dvojica imamo zavidno iskustvo koje smo stekli igranjem u paru. On je zaista odličan fudbaler, to je pokazao i u svom prethodnom klubu Vojvodini. Podjednako dobro se razumem na tereni i sa njim i sa (Nenadom) Krstičićem.

Znam da svako od nas u svakom momentu daje sve od sebe, igramo timski i to se vidi po našim rezultatima. Stručni štab dosta pojedinačno radi sa svakim igračem i to nam mnogo znači kako bismo individualno napredovali, a samim tim i kao ekipa pružili mnogo više", rekao je Jovičić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 05.08.2018
23:38

Док је Милоје на клупи нема кога да се плашимо.

avatar
Mangus
Sunday, 05.08.2018
17:54

Zvezdin najlaksi put do LE je preko Trnave. Svi drugi protivnici koje bi imala su tezi. Uci u bilo koje evro takmicenje za nase klubove je uspeh, tako da ako i ne dodju do ls, to ne treba smatrati neuspehom