Zvezdina generalka, ko će početi protiv Spartaksa?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.07.2018.
12:09
Izvor: Sportske.net

Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević večeras bi trebalo da pošalje na teren ekipu koja će početi prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Tačno deset dana ostalo je do prve takmičarske utakmice aktuelnog šampiona Srbije u novoj sezoni.

Crvena zvezda naredne srede igra u Rigi protiv šampiona Letonije prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a danas će u austrijskom Vindišgarstenu imati generalnu probu.

Crveno-beli od 18 časova igraju protiv češkog Bohemijansa, kluba koji je prethodnu sezonu završio na sedmom mestu tamošnjeg fudbalskog šampionata.

Zvezda je do danas odigrala tri kontrolne utakmice u Austriji i ostvarila sve tri pobede. Današnja bi mogla da bude posebna zbog toga što će Vladan Milojević verovatno testirati tim koji će početi meč sa Spartaksom.

Crvena zvezda - Rid 2:0 (2:0)
/1' Ben, 13' Meleg/
Crvena zvezda - Apolon 1:0 (0:0)
/80' Sardinero (A.G./
Crvena zvezda - LASK 3:1 (1:1)
/19' i 53' Milić, 78' Jevtović - 45' Ulman/

Odmah treba reći da su reprezentativci Milan Rodić i Nemanja Radonjić propustili kompletne pripreme zbog učešća na Mundijalu i da njih neće biti ni večeras u timu, a sasvim izvesno ni u prvoj utakmici sa letonskim šampionom.

Ukoliko se vodimo onim što smo imali prilike da gledamo na prethodne tri kontrolne utakmice, nije teško zaključiti kako će Zvezdin tim izgledati u prvoj takmičarskoj utakmici nove sezone.

Na golu će sigurno biti neprikosnoveni Milan Borjan, iako je reprezentativac Kanade dobio konkurenciju u vidu Zorana Popovića, a tu je i Nemanja Supić koji je dogovorio ostanak na "Marakani" do leta 2019. godine.

'Zacementirana' je i pozicija desnog beka, Filip Stojković je tu prvi izbor Vladana Milojevića iako se Marku Gobeljiću treba odati priznanje za posao koji je odrađivao tokom prethodne sezone kao rezervna solucija.

Nakon odlaska Damjana Le Taleka štoperska linija je postala najranjivije mesto u Zvezdinom timu i zbog toga se išlo na realizaciju pozajmice Rašida Samuile. Čeka se još Miloš Degenek, ali nema dileme da su u datom momentu Vujadin Savić i Srđan Babić viđeni kao starteri za prvi meč sa Spartaksom.

Što se tiče pozicije levog beka, Milan Rodić bi inače bio siguran na tom mestu u timu, ali se njegov nastup u prvoj utakmici u Rigi dovodi u pitanje jer je propustio pripreme zbog reprezentativnih obaveza i neophodan mu je kraći odmor.

Za gostovanje šampionu Letonije Milojević može da računa na Stefana Hajdina ili mladog Aleksu Terzića, ali treba imati u vidu i to da je Marko Gobeljić na mestu levog beka u susretu sa Apolonom.

Pozicije koje će zauzeti vezni igrači ispred zadnje linije tima nisu sporne. Nenad Krstičić i Branko Jovičić su tu sigurni iako imaju veliku konkurenciju u Dušanu Jovančiću.

Ofanzivnu liniju veznog reda najverovatnije će činiti El Fardu Ben, Dejan Meleg i Slavoljub Srnić, jer je malo verovatno da će Nemanja Radonjić biti korišćen u prvoj takmičarskoj utakmici iz istog razloga kao i Milan Rodić.

Ne treba smetnuti s uma da su se Milan Jevtović i Lorenco Ebesilio priključili timu i da će i njih dvojica konkurisati za mesto u timu pred duel sa Spartaksom, ali je realnije da prednost dobiju igrači koji su od početka bili na pripremama.

Aleksandar Pešić i dalje ima prednost u odnosu na Nikolu Stojiljkovića u samom špicu, a tu su još mladi Dejan Joveljić i Milan Pavkov koji će verovatno napustiti klub zbog prejake konkurencije u napadu.

Kada se rečeno uzmemo u obzir, očekuje se da Vladan Milojević danas testira sledeću jedanaestoricu i da sa istim sastavom počne duel sa Spartaksom.

Crvena zvezda sastav

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Babić, Hajdin - Krstičić, Jovičić - Ben, Meleg, Srnić - Pešić;

Poslednja kontrolna utakmica Crvene zvezde na pripremama u Austriji počinje večeras u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 02.07.2018
14:48

Imamo mocan tim da boli glava ni jedan nas protivnik ne moze mirno da spava.

avatar
37Dadoo
Monday, 02.07.2018
19:46

samo nam ostanite tako "jaki"nemozete sa sedmoplasiranim češkim timom 😂😂😂šta bi vam tek aolzen napravio😂😂😂 kazem ja idite onome koji vas loži vec dve tri godine kako ste"jaki"pa se tešite😂😂😂

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 03.07.2018
05:30

Sreca nasa sto imamo tebe da nam otvoris oci, ah, ha, ah, ha, sta sve ovde covek moze da procita.

avatar
Brat Vidara
Monday, 02.07.2018
13:21

Je li dobijao Jovancic neke minute do sada na pripremama?

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 03.07.2018
12:15

Priprema se za grejanje klupe.

avatar
Brat Vidara
Monday, 02.07.2018
13:18

Da li je moguce da niko u Zvezdi ne prepoznaje odlican momenat da se gurne u vatru bar jedan omladinac. Bilo koji, ali cini mi se da je odlicna prilika, ako vec nece Joveljica, da to bude Terzic, levi bek, kakac crni Hajdin.
Nadam se da ce to uvideti Miloje, ali tesko.
Mada, sto ne dati sansu od starta Joveljicu, tako se stvaraju igrači.
Dobri smo na svim pozicijama, ima prostora da se gurna jedan u vatru, bilo bi dobro to i za ekipu, ali i podstrek za ostale mlade. Barem prvo kolo.

avatar
37Dadoo
Monday, 02.07.2018
19:47

krece Milijas 😂😂😂