Zvezdina dilema - Ivanić ili bivši đak?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 20. decembar 2017.

  • 09:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crveno-beli aktivno rade na realizaciji dolaznih transfera u zimskom prelaznom roku ali postoji dilema oko toga koji bi igrač mogao da pruži više kada je pozicija ofanzivnog veznog u pitanju.

Zvezdina dilema - Ivanić ili bivši đak?
Foto: Epa/Tatyana Zenkovich
Manje od mesec dana ostalo je do zvaničnog otvaranja zimske transfer pijace u Srbiji ali daleko od toga da u Crvenoj zvezdi čekaju na 15. januar kako bi realizovali svoje planove.

Danima unazad piše se o tome koji bi igrači mogli da napuste "Marakanu", odnosno koji bi fudbaleri u tom slučaju stigli kao zamena i pojačanja za prolećni deo sezone.

Jedna od dilema sa kojom se susreću čelnici Crvene zvezde tiče se angažovanja igrača koji bi trebalo da zameni Gelora Kangu, odnosno da pojača konkurenciju i donese novi kvalitet na poziciji ofanzivnog veznog.

Navijači su već upoznati sa željama, u igri su Mirko Ivanić (BATE Borisov) i Filip Đuričić (Sampdorija), ali još uvek nije jasno da li će Zvezda pokušati da angažuje obojicu ili će se ići na dovođenje jednog od pomenute dvojice.

Mnogo je onoga što dvojicu fudbalera razlikuje i što se prilikom transfera mora uzeti u obzir, a evo u kom pravcu trenutno razmišljaju na našem najvećem stadionu.

Bivši pitomac Zvezdine omladinske škole nema minutažu u Sampdoriji i slobodno se može reći da stagnira, ako ne i nazaduje u poslednjih nekoliko sezona. Sa druge strane, Mirko Ivanić igra na visikom nivou četvrtu sezonu za redom i u tom smislu ima prednost u odnosu na Đuričića.

Ono što treba uzeti u obzir jeste nesporan kvalitet Filipa Đuričića koji bi kao i Nenad Krstičić mogao da rehabilituje karijeru eventualnim povratkom u srpski fudbal. Obrenovčanin će u januaru moći da napusti "Marasi" ka slobodan igrač i to je još jedna od važnih stavki kada se pravi poređenje sa Mirkom Ivanićem.

Crnogorski reprezentativac je u jesenjem delu sezone igrao za BATE u Ligi Evrope i to znači da Zvezda ne bi mogla da ga koristi u mečevima eliminacione faze pomenutog takmičenja, dok bi Filip Đuričić mogao da bude registrovan za evropske mečeve.

Na kraju dolazimo do toga da će obojica tokom zime imati i ponude iz inostranstva, to znači da Zvezdu čeka borba za pomenutu dvojicu, a valja napraviti dobar izbor jer gomilanje igrača nije opcija.

Crveno-beli pripreme za nastavak sezone počinju u drugoj nedelji januara, a verujemo da će do tada klupsko rukovodstvo završiti nekoliko kapitalnih poslova kada je u pitanju zimski prelazni rok.

Da li će na prozivci biti jedan od pomenute dvojice igrača, nijedan ili obojica, ostaje da vidimo u narednih dvadesetak dana.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari