Zvezdina delegacija posetila Hram Svetog Save

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.11.2017.
16:52
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Predstavnici fudbalskog kluba Crvena zvezda posetili su u subotu Hram Svetog Save na Vračaru.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Delegacija vicešampiona Srbije posetila je danas Hram Svetog Save na Vračaru i imala priliku da se pogleda kako izgleda arhitektonsko čudo kojim je zadivljen moderan svet.

Predstavnici Crvene zvezde popeli su se do kupole, najimpozantnijeg dela Hrama na kojem će radovi biti završeni do 1. decembra i nakon čega niko neće moći da dodirne mozaik kojim je oslikan.

Zvezdin generalni sponzor, kompanija "Gazprom", investirala je 4 miliona evra u mozaik kojim je oslikana centralna kupola Hrama Svetog Save.

"Nama je izuzetna čast što je najveći klub na ovim prostorima došao da obiđe Hram Svetog Save. Vazuje nas zajedničko prijateljstvo kao pravoslavne hrišćane, kao pripadnike srpskog naroda, kao navijače istog kluba koji volimo od ranog detinjstva. Vezuje nas i zajedničko sponzorstvo kompanije Gasprom. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ugostili legende jugoslovenskog i srpakog fudbala, legende Crvene zvezde. Zvezda je bila na krovu sveta, a danas je na krovu kupole Hrama Svetog Save", rekao je sveštenik Dragan Šovljanski.

Po završetku obilaska Hrama, sveštenici Dragan Šovljanski i Predrag Prodić organizovali su prijem za Zvezdine predstavnike u parohijskom domu.

Tu je predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović uručio sliku najvrednijih trofeja koje je srpski klub osvojio i koja će krasiti zidove doma sveštenika Hrama Svetog Save.

Hram je u izgradnji od 1936. godine, alije ona u više navrata prekidana. Očekuje se da svi radovi na izgradnji i uređenju Hrama budu završeno do 2021. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
36 Dado
Sunday, 26.11.2017
09:08

Dzaba se molite.Sveti Sava je a našoj strani.Zna i bog i sv.sava koje ste vi zlo srpskog fudbala