Zvezdina deca ostavila odličan utisak u Milanu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.05.2016.
14:48
Izvor: Sportske.net, Providence Marketing Agency

Kao i prethodnih nekoliko godina, predstavnici Zvezdine omladinske škole su i ovoga puta bili akteri međunarodnog turnira i foruma pod nazivom “Fudbal za prijateljstvo”, koji je ove godine održan u Milanu, u sklopu organizacije seniorskog finala Lige šam

Providence Marketing Agency
Providence Marketing Agency

Povezane vesti

Četvrti međunarodni dečiji Forum, organizovan u okviru celovitog globalnog društveno-odgovornog projekta kompanije Gazprom - “Fudbal za prijateljstvo” – sa velikim uspehom je održan na dan Finala UEFA Lige šampiona u Milanu.

Projekat “Fudbal za prijateljstvo” ima za cilj da podstakne razvoj omladinskog fudbala, promoviše tolerantnost i poštovanje među decom iz različitih zemalja i etniciteta.

Ove godine, Forum je okupio mlade fudbalere iz Afrike, Azije, Evrope i Južne Amerike.

Učesnici Foruma su se družili sa globalnim Ambasadorom projekta “Fudbal za prijateljstvo” Francom Bekenbauerom, UEFA Ambasadorom pri projektu - legendom Real Madrida Mičelom Salgadom i asovima Šalkea 04 Maksimilijanom Mejerom i Leonom Goreckom.

Ovom prilikom, uručene su im plavo-zelene narukvice, simbol jednakosti i poštovanja, i na taj način izražena zahvalnost na iskazanoj podršci projektu “Fudbal za prijateljstvo”.

FK Crvena zvezda je ostavila sjajan utisak među 32 tima iz celog sveta i pored eliminacije na penale u šesnaestini finala od praške Sparte - ne izgubivši ni jedan meč u regularnom toku.

Foto: Providence Marketing Agency

klinci

Ceremonija dodele “Kupa devet vrednosti” istakla se kao centralno zbivanje Foruma.

Ovaj jedinstveni trofej dodeljuje se na godišnjoj osnovi profesionalnom klubu koji je postigao izuzetne rezultate u oblasti društveno-odgovornih aktivnosti.

Bilo kojoj osobi na svetu je omogućeno da predloži svog kandidata za osvajača ove nagrade, ali odluku o konačnom pobedniku glasanjem donose mladi učesnici projekta “Fudbal za prijateljstvo”.

Ove godine, “Kup devet vrednosti” pripao je FK “Bajern” iz Minhena.

Učesnici projekta “Fudbal za prijateljstvo”posebno su istakli aktivnosti ovog kluba u podršci koju pruža deci sa posebnim potrebama, inicijative da se pruži medicinska pomoć deci iz raznih zemalja šriom sveta, kao i opštu pomoć koju pruža onima kojima je najviše dobrodošla.

Forum je okončan Finalnom utakmicom međunarodnog dečijeg Turnira u uličnom fudbaluprojekta “Fudbal za prijateljstvo”. Pobednik turnira je tim FK Maribora, koji je sa 1:0 savladao omladince FK “Debrecin”.

Učesnici i gosti turnira su, prilikom završne ceremonije, premijernohorski otpevali i nezvaničnu himnu projekta – pesmu “Važnije od života”.

Po okončanju Foruma,svi zajedno su tradicionalno prisustvovali Finalnom meču UEFA Lige šampiona u Milanu.

Događaji koji su obeležili Forum praćeni su od strane preko 200 novinara vodećih svetskih medijskih kuća, kao i “iz pera” mladih novinara iz svih zemalja-učesnica, članova Međunarodnog dečijeg pres centra.

“32 zemlje su uzele učešće u projektu “Fudbal za prijateljstvo. Među njima su Sirija i Turska, Jermenija i Azerbejdžan. Broj njegovih učesnika povećava se svake godine. Ovo znači da mir iprijateljstvo kod dece zauzimaju prvo mesto, bez obzira na kulturne i tradicionalne razlike.

Dečaci i devojčice ne samo da uče poštovanje jedni za druge, već postaju i ambasadori vodećih ljudskih vrednosti.

Projekat “Fudbal za prijateljstvo” im pomaže u ovome, i smatram da zajedničkim naporima možemo promeniti svet nabolje”,
izjavio je Aleksej Miler, predsedavajući Komiteta za menadžment kompanije Gazprom.

“Tokom nekoliko proteklih godina, bilo mi je zadovoljstvo da podržim projekat 'Fudbal za prijateljstvo' u funkciji njegovog globalnog Ambasadora, koji promoviše osnovne ljudske vrednosti, važne za dobrobit svakog društva.

Zbog toga mi je posebno drago da je nagrada koja odslikava suštinu programa 'Fudbal za prijateljstvo', njegove ciljeve i nastojanja, otišla u ruke Bajern Minhena. 'Kup devet vrednosti' predstavlja priznanje koje potiče od dela javnosti čija svest je najslobodnija – dece.

Po meni, to čini ovaj Kup posebno vrednom nagradom za klubkome biva posvećen”,
napomenuo je Franc Bekenbauer.

U prilogu pogledajte kako je sve izgledalo u izveštaju Une Kozić, koja je predstavljala Srbiju u ulozi mladog novinara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Monday, 30.05.2016
17:16

Xaxaxa od 32 tima izgubila u 16-ini finala....pa dobro njima je uspeh da otputuju van bgd a kamoli ovi