Zvezdina ''četiri perfektna špica''!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.12.2019.
19:31
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Hoće li bar jedan od njih to pokazati i u Atini?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Iako je Zvezda večeras imala problema u odbrani sa napadačima Spartaka, njena pobeda ipak nije bila dovedena u pitanje, slavili su crveno-beli sa 3:1 i sada se okreću utakmici sa Olimpijakosom u Pireju, odlučujućoj za plasman u ''evropsko proleće''.

Posle meča sa Subotičanima, trener Crvene zvezde Vladan Milojević je uglavnom bio zadovoljan.

''Početak utakmice je bio dosta nepovezan. Imali smo mnogo promena u ekipi, jer sam želeo da isprobam neke igrače koji dugo nisu igrali. Hteo sam da vidim u kakvoj su formi pred meč sa Olimpijakosom. Imali smo vrlo zahtevan duel u Lučanima i morao sam pažljivo da selektiram tim, kao i da odmorim pojedince.

Videli ste Žandera posle dužeg vremena, oporavio se od povrede i postigao pogodak. Da nema pravila o strancima, sigurno bi imali mnogo veću korist od njega. Spartak je bio odličan danas. Prave dobre rezultate u finišu sezone i u njima se ogleda rad Vladimira Gaćinovića i njegovog stručnog štaba.

Ušli smo u nervozu posle primljenog gola, ali prekomandom Vukanovića u špic, zaigrali smo sa dva klasična napadača što nam je olakšalo posao. Drugo poluvreme smo u potpunosti iskontrolisali i mislim da smo zasluženo trijumfovali'', istakao je Milojević, a prenosi klupski sajt.

Drugo poluvreme obeležila je Tomaneova majstorija, gol ''makazicama'' posle Marinovog centaršuta za konačnih 3:1. Govoreći o napadačima, Milojević je pohvalio i Tomanea, ali i još trojicu koje ima na raspolaganju.

''Tomaneov gol je prelomio meč. Moram da ga pohvalim. Iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolju igru i siguran sam da će na proleće pokazati zbog čega smo ga doveli i da će da pruži Zvezdi i navijačima ono što se najviše očekuje od njega. Tomane je profesionalac, uvek je razumeo zbog čega ga nema u timu i nije pravio probleme. 

Mi imamo nezgodnu situaciju jer je postojala mogućnost da će Boaći ili Pavkov da odu tokom leta, ali se to nije dogodilo. Pritom je tu i Krstović, jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera na ovim prostorima.

Imamo četiri perfektna špica, a svima njima su potrebni minuti, jer napadač zavisi od samopouzdanja koje stiče na taj način'', objašnjava Milojević.

Poseban osvrt imao je i na taktičke varijante koje je danas uspešno sproveo u delo.

''Hteo sam danas da vidim pojedine igrače. Isprobavao sam neke varijante, pa su nam dva ofanzivna vezna fudbalera- Jovančić i Ivanić, igrali nešto povučenije. Zadovoljan sam kako je to izgledalo.

Nama je ovo bila 33. utakmica u sezoni, što je neverovatno. Želimo da protiv Olimpijakosa i Čukaričkog odigramo što bolje i da nakon toga odemo na zasluženi odmor'', zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žarko Petrović
Saturday, 07.12.2019
20:41

U FK Crvena Zvezda najbolji spic je Aleksa Vukanovic, a najmanje igra na toj poziciji. A i on je daleko od perfektnog, ostale da i ne pominjemo. Boaci zna na trenutke da bude dobar, a Krstovic mora da dobije vecu sansu, jer su Tomane i Pavkov realno losi i mogu da igraju samo u domacem prvenstvu.

avatar
Man united
Saturday, 07.12.2019
21:12

Вукановић је више лево крило. Томане, по мени, није лош. Треба му више утакмица да стекне самопоуздање. Павков нас је уканалио кад се цењкао са Кинезима. Направио нам је вишак без потребе.

avatar
Man united
Monday, 09.12.2019
22:03

Не бих рекао. То му је принудна позиција. Има конституцију за нападача, то стоји. Морао бих да га видим на више утакмица да бих могао да га упоредим.

avatar
Žarko Petrović
Sunday, 08.12.2019
05:08

Ma jeste Vukanovic levo krilo, ali je i pored toga najbolji nas spic.