Zvezdin štoper odigrao pet utakmica i ušao u istoriju srpskog fudbala!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.04.2019.
20:56
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Momak koji je poslednji takmičarski meč za crveno-bele odigrao prošlog novembra ispisao je novu stranicu u istoriji srpskog fudbala, odnosno u Kupu Srbije.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Zanimljiv podatak isplivao je u javnost gotovo pet meseci nakon utakmice na kojoj je ispisana nova stranica u istoriji Kupa Srbije.

Marljivi fudbalski statističar Branislav Trajanovski iz Novog Sada izračunao je da je pogodak koji je pao na utakmici osmine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i TSC-a hiljaditi u najmasovnijem takmičenju, pišu "Novosti".

Računati su golovi postignuti od trenutka osamostaljenja Srbije i ustanovljavanja nacionalnog Kupa pre trinaest godina.

Hiljaditi gol postigao je štoper Crvene zvezde Rašid Sumaila, a zanimljivo je to da je gol pripisan protivničkom timu jer je Sumaila loptu poslao u sopstvenu mrežu!


Bio je to peti i poslednji takmičarski meč koji je Sumaila odigrao u dresu Crvene zvezde. Internacionalac iz Gane stigao je u klub prošlog leta na jednogodišnju pozajmicu iz Al Kadisije, ali se pokazao kao potpuni promašaj.

Ako ništa drugo, moći će da se pohvali da mu je bilo dovoljno pet nastupa da bi zauzeo važno mesto u istorijatu nacionalnog Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mića86
Tuesday, 16.04.2019
12:48

Pa da ga ostavimo onda još, otkupimo ugovor pa da nam daje još golova 😃