Zvezdin sledeći potez - Dve muve jednim udarcem!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.01.2019.
09:26
Izvor: Sportske.net

Odličan posao mogla bi da napravi Crvena zvezda u danima pred nama jer bi jednim potezom prebrinula dve velike brige.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

U trenutku kada je Vladan Milojević dao svojim izabranicima slobodne dane nakon bazičnog dela priprema na Kipru, klupsko rukovodstvo FK Crvena zvezda radi punom parom na realizaciji novih transfera.

Fokus je stavljen na rasterećivanje igračkog kadra i zbog toga u danima pred nama treba očekivati jedan ili dva transfera.

Levi bek Milan Rodić razmatra ponude koje ima na stolu i očekuje se da crveno-beli zarade na reprezentativcu Srbije, a u zvezdaškim krugovima kruže priče da se Rodić nalazi između Španije i Nemačke.

Još važniji posao za Zvezdu bi predstavljala realizacija transfera Brazilca Džonatana Kafua (27) koji nije uspeo da opravda epitet kapitalnog pojačanja.

Krilni fudbaler stigao je na "Marakanu" iz Bordoa u sklopu jednogodišnje pozajmice sa pravom otkupa, a Zvezda se za njegove usluge dobrano isprsila i sada je u problemu.

Šampion Srbije želi da uštedi 350.000 evra, koliko Kafuu sleduje ukoliko odradi i drugi deo sezone na stadionu "Rajko Mitić". Dobra vest je da se pojavilo interesovanje klubova koji imaju finansijski kapacitet da iznesu zahteve Brazilca, jer Kafu nije spreman da se odriče garantovane zarade.

U igri su trenutno kazahstanski šampion Astana i neki od bogatih klubova iz Saudijske Arabije, prenosi "Žurnal".

Kod Kazahstanaca je na snazi pauza između dva šampionata, tako da bi Astana Kafua angažovala kao pojačanje za prvi deo nove sezone. Ukoliko bi se Brazilac pokazao u boljem svetlu onda ni otkup ugovora ne bi predstavljao problem, jer klub Antonija Rukavine i Nenada Erića na leto čeka učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Za Crvenu zvezdu ovo bi bila "win-win" situacija. Osim što bi se rešili finansijskog balasta koji sa sobom nosi Kafuov angažman, crveno-beli bi oslobodili mesto stranca za Erika Jirku koji se ove zime priključio ekipi i bori se za mesto u prvom timu.

Džonatan Kafu je od dolaska u Crvenu zvezdu odigrao devet utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.01.2019
18:35

Toliko dobro rade u zvezdi da moraju da pozajmljuju pozajmljene igrače, jednog delom plaćaju za pozajmicu između druga dva kluba - Stojiljković, a drugi će da prima polovinu svoje plate koja je veća od većine u zvezdi opet za pozajmicu između druga dva kluba - Kafu. Da ne pričam što po svaku cenu gledaju da prodaju reprezentativce (Degenek, Rodić, Jovičić) hahahaha...stiže čestitka iz Francuske ;)

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 24.01.2019
23:11

350 hiljada,suma 2 miliona,zaradjeno samo od ls 25 ove godine,placi zeljko pravi novi vesnik :)) prodajemo one koji nisu potrebni marin i glavni su tu ne idu nigde a tvoje suze daleko dolazs

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 25.01.2019
18:01

Vama su potrebne samo sudije tj. sve igrače možete da prodate samo kada bi hteo neko da ih kupi pa zato morate da pozajmljujete pozajmljene igrače što niko ne radi osim vas i za to im plaćate što iz jednog kluba idu u drugi na pozajmicu. 350 000 € ali za pola godine i to kad bi hteo da ode, a neće jer zna da mu niko neće dati tolike pare.

avatar
yboyka525
Thursday, 24.01.2019
16:47

Igra na Ben-ovom mestu, inace mi je nemoguce da se ne bi dokazao, decko je igracina.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.01.2019
18:37

Lepo od tebe što bi obavestio javnost na kojoj poziciji -igra- za 700 000 €.

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 24.01.2019
23:11

350k,ide sad,a suma 2 miliona,teraju ga iz izraela posle mesec dana,za 800 hiljada godisnje uh uh