Zvezdin prelazni rok - Šta se traži i ko (ni)je na prodaju?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.05.2019.
09:50
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Prioritet je da se po završetku sezone sedne za sto sa Vladanom Milojevićem, ali se već sada razmišlja i o tome kako će biti sproveden letnji prelazni rok.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Novi-stari šampion Srbije odigraće još najviše četiri utakmice do kraja sezone, a ukoliko zacrtani ciljevi budu ispunjeni zvezdaši će 30. maja slaviti "duplu krunu".

Pošto je još jedan plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona osiguran, logično je da se uveliko razmišlja o letnjem prelaznom roku i sklapanju tima za napad na grupnu fazu elitnog takmičenja.

U intervjuu datom "Sportskom žurnalu" generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o planovima za letnji prelazni rok.

"Pred svaki prelazni rok kažemo da neće biti buran, pa ne ispadne tako. Imamo upakovan tim, igrao je Ligu šampiona na kvalitetan način, veoma mali broj igrača će da dođe ako ga sačuvamo. Tražimo štopera, eventualno zadnjeg veznog. Puni smo po bokovima, na mestu 'desetke', špicevima...", objašnjava Terzić.

Kada se govori o štoperu pažnju skreće interesovanje koje je Zvezda pokazala za defanzivca Radničkog iz Niša Radovana Pankova.

"Nadam se da ćemo da završimo posao. Veliki je zvezdaš, uklapa se u profil onoga što nam je potrebno", konstatuje generalni direktor crveno-belih.

Navijače svakako zanima šta je sa mogućim odlascima i hoće li igrači poput Marka Marina, Ričmonda Boaćija i El Fardu Bena ostati u klubu.

"Ne razmišljamo o prodaji bilo koga od standardnih dok se ne završe evropske kvalifikacije", tvrdi Zvezdan Terzić.

Poseban status rezervisan je za Milana Pavkova koga Zvezdan Terzić smatra najboljim igračem u klubu.

"Pavkov nema cenu! I ne može da ide iz Zvezde, jer je, po mom mišljenju, najbolji igrač kluba. Neophodan nam je, poput Marina. Pravi razliku, pogotovu protiv jačih ekipa od Zvezde", ističe Terzić.

Pored mnogo dobrih signala vezanih za prelazni rok tu je i jedan koji se verovatno neće svideti navijačima Crvene zvezde, a tiče se prodaje najtalentovanijeg igrača tima.

"Da li će Joveljić otići? Verovatno da, zato što za njega imamo najveći broj zainteresovanih klubova. U ovom momentu ima najveću cenu na tržištu zbog godina i izuzetnog talenta, a možda još nije spreman da donese kvalitet neophodan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kratkoročno gledano", zaključio je Terzić.

Priča o prelaznom roku još uvek ostaje u drugom planu jer čelnicima Crvene zvezde predstoje razgovori sa Vladanom Milojevićem koji ima ponude iz inostranstva i razmatra odlazak sa "Marakane".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
acep
Thursday, 09.05.2019
06:21

Ako vec mora ici Jovelja neka ide u Frankfurt da zameni Jovica.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 08.05.2019
19:58

Продати за сићу Јовељића само зато што МОЖДА још није спреман да донесе квалитет неопходан у квалификацијама за ЛШ...не знам колико је паметно...

avatar
Man united
Wednesday, 08.05.2019
19:06

Ако немамо понуду од бар 10М, мислим да не би требало продавати Јовељу сада. Такав бисер је грех продати а да још озбиљнији траг није у клубу направио.

avatar
boris96pfk
Wednesday, 08.05.2019
18:09

To sto ti pricas je odrzivo jedino ako svake godine igras LS. Vec u LE ako udjes 2/3 tih para nema i opet ti samo ostaje rasprodaja tima i pomoc od drzave. Lako je pricati dok su dobra vremena, ali ne traju dugo.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 08.05.2019
13:32

Znaci ode nam Jovelja. To nije dobro jer nismo nista naucili posle prodaje Jovica. Jovelja da ostane jos 2 godine u Zvezdi i da igra Evropu mogli bi ga prodati za najmanje 20 miliona evra jer je ubica golmana.

avatar
НЕМАЊА
Wednesday, 08.05.2019
10:47

Odlazak Joveljica je velika greška.