Zvezdin ples po kiši - Ebisilio i Radonjić otvorili vrata trećeg kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.07.2018.
22:29
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije trasirao je put ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i poslao snažnu poruku predstavnicima Poljske i Slovačke.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde širom su otvorili vrata trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i nakon beogradskog plesa po kiši ostaje im da naredne nedelje samo "overe" Suduvu.

Šampion Srbije savladao je litvanskog predstavnika rezultatom 3:0 (2:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za prestižno evropsko takmičenje, tako da se slobodno može reći da samo veliko čudo može da spreči Crvenu zvezdu da nastavi pohod ka željenom cilju.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Krstičić (od 37' Jovančić), Jovičić - Milić, Ebisilio (od 64' Jevtović), Radonjić (od 77' Gobeljić) - Ben;

Suduva:
Kerdum - Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas - Asevedo, Matulevičijus (od 80' Gaidučik, Verbickas - Topčagić (od 8' Veževičijus), Sisilija;

Strateg crveno-belih Vladan Milojević izveo je večeras na teren sastav koji je počeo meč sa Spartaksom u Beogradu, ali je to bila potpuno druga ekipa što potvrđuje i konačan rezultat.

Od prvog do poslednjeg minuta Zvezda je dominirala na terenu tako da protivnik za 90 minuta gotovo i nije ugrozio Milana Borjana.

Najagilniji igrači u prvom poluvremenu bili su Lorenco Ebisilio i Nemanja Radonjić. Bivši fudbaler APOEL-a počeo je da testira Ivana Karduma udarcima sa distance, a u 23. minutu, nakon trećeg pokušaja, uspeo je i da pogodi mrežu Suduve.

Sedam minuta kasnije priliku da duplira prednost domaćih imao je štoper Miloš Degenek, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom za malo otišla pored leve stative.

Deset minuta pre odlaska na odmor još jedna dobra akcija Crvene zvezde koja biva završena golom. Ben je uposlio Filip Stojkovića, desni bek je ubacio loptu i peterac i namestio gol-šansu Nemanji Miliću, ali je golman Kardum bio na pravom mestu i na trenutak uspeo da sačuva mrežu. Na odbijenu loptu natrčao je Nemanja Radonjić koji prvim pogotkom na meču duplira prednost domaćeg tima.

Golove iz prvog dela igre pogledajte OVDE!

Na startu drugog poluvremena Suduva stiže do najbolje šanse na meču. Rezervista Veževičijus suviše lako obilazi Degeneka ali je na kraju bio sebičan pa je zatresao spoljni deo mreže.

Sedam minuta kasnije "Marakana" je videla evrogol u režiji Nemanje Radonjića. Reprezentativac Srbije je povukao loptu sa leve strane i potom lansirao tane u gornji levi ugao gola Suduve za 3:0!

Drugi gol Nemanje Radonjića pogledajte OVDE!

Nakon trećeg gola crveno-beli su nastavili da kontrolišu situaciju na terenu, a Vladan Milojević je promenama zadržao željeni ritam tako da protivnik nije dobio šansu da eventualno dođe do gola koji bi mogao da im da nadu pred revanš.

Posle svega viđenog na stadionu "Rajko Mitić" jedino ostaje briga zbog povrede Nenada Krstičića koji je teren napustio u završnici prvog dela igre, ali ostaje nada da nije u pitanju ozbiljnija povreda.

Revanš u Litvaniji zakazan je za 1. avgust i trebalo bi da predstavlja formalnost za tim Vladana Milojevića. Podsećamo, Zvezda će u slučaju plasmana u treće kolo igrati protiv boljeg iz dvomeča Legije i Spartaka iz Trnave.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 25.07.2018
12:38

Ebisilio i Radonjic otvorili vrata treceg kola za Zvezdin povratak medju elitu ponova.

avatar
Realni Arthur
Wednesday, 25.07.2018
11:02

Ljudi, gledao sam snimak utakmice Legija Spartak Trnava, hmhm, pa ne izgleda kao iznenzadjenje taj rezultat, naproti, imali su jos jednu cak stopostotnu sansu ovi iz Spartaka, imaju bas brze napadace, ali i neku hemiju, nesto poput nase Zvezde iz najboljeg proslogodisnjeg izdanja, tako da bice bas tesko, ali otom potom. Mislim, da polako Zvezda se uigrava, i posle svakog meca ima da izgleda bolje i bolje. jos ako Soldano ili kako se vec zove ovaj argentinac dolazi bice to ozbiljan tim. Pozdrav

avatar
Fikan
Wednesday, 25.07.2018
11:00

Grobar sam,ali moram pohvaliti brilijantnu igru Zvezde.Zvezda je trenutno po igri za 100 svetlosnih godina ispred nas nazalost.

avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 25.07.2018
09:22

Juče Zvezda, sutra Partizan, Radnički i Spartak! Idemo SRBI!

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 25.07.2018
00:37
avatar
Moemilo
Wednesday, 25.07.2018
00:07

Kratko i jasno , mnogo smo jaki!!! Nego, jel se u Surdulici još igra, ili....??

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 24.07.2018
23:14

Braaaaavo bre !!

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.07.2018
22:48

У оквир гола нам нису шутнули. Ово је личило на последње дербије.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 25.07.2018
08:35

A pobedili APOEL

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 24.07.2018
22:42

Bravo momci,bravo Miloje,korak po korak!

avatar
kizito
Tuesday, 24.07.2018
22:34

Ukratko, igra bolja za onoliko koliko je Suduva bolja od prethodnog protivnika,za trece kolo bice jos bolje.Ebesilio pokazuje da moze da bude veliko pojačanje

avatar
Manager
Tuesday, 24.07.2018
22:33

Miloja za selektora! Ovakvu igru nekog naseg tima nisam video! Govorim kao navijac Partizana...

avatar
Sasha_Voj
Wednesday, 25.07.2018
02:43

Stvarno ne izgleda realno da neki srpski klub igra ovako dominantno. To je suština zadržavanja kostur tima i dobrog trenera. Da nije mrkele i miloja tereza bi sve to rasprodao 😆

avatar
Tuesday, 24.07.2018
22:32

Laganih 3:0 bravo Zvezdo!