Zvezdin ''ogroman potencijal'' - 16.5 hektara zemljišta! Kakav je Terzićev plan, hoće li ostati u Zvezdi dovoljno dugo?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.03.2020.
10:34
Izvor: Sportske.net, Zvezda TV

Još jednu važnu temu juče je pokrenuo Zvezdin generalni direktor.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Tokom gostovanja na Zvezda TV-u, Zvezdan Terzić je otkrio i kakva je situacija sa izgradnjom novog, ili rekonstrukcijom postojećeg stadiona Crvene zvezde.

Već dugo se o tome govori, prošle godine bio je raspisan i konkurs za idejna rešenja novog stadiona, izabrani su i najbolji radovi, ali onda je usledilo zatišje.

Kakva je sada situacija po tom pitanju, Terzić je juče, na Zvezdin rođendan, objasnio navijačima.

Na početku se ogradio, rekavši da nije siguran da će do završetka svih neophodnih radova na stadionu i oko njega, ostati na poziciji koju već nekoliko godina obavlja.

''Ja ne znam da li ću dočekati izgradnju stadiona na ovoj poziciji, jer su u Zvezdi i Srbiji su uvek trusna vremena. To je dugoročan proces, ali obaveza nas kao sadašnjeg menadžmenta je da imamo viziju i da gledamo 5-10 godina unapred.

Crvena zvezda ima ogroman potencijal u ovih 16.5 hektara zemljišta gde je naš stadion, ali treba biti svestan da je Zvezda samo korisnik zemljišta, formalno pravno. Imamo određene korake koje u naredne minimum dve godine koje treba da odradimo u skladu sa zakonom, da Zvezda bude jedan pregovarač sa dobrom pozicijom.

Kad gledamo i putujemo Evropom, vidimo da na svim stadionima postoje ozbiljni komercijalni, tržišni prostori koji tim klubovima donose ogroman priliv na godišnjem nivou'', objašnjava Terzić.

Baš u poređenju sa onim što imaju najveći evropski klubovi, Zvezdi je neophodno da se njen stadion što pre modernizuje. Ali, to neće biti lako...

''Zvezda ima stadion na možda najelitnijoj lokaciji, ali nema komercijalnih sadržaja, znamo da je Marakana građena 1963. godine radniom akcijom i da su sve četvrtine naslonjene na četiri brda. Ne postoje komercijalni sardžaji.

To je ozbiljan, nedopustiv luksuz za funkcionisanje jednog sistema kakav je danas fudbalski klub.

Znate da su prošle godine izabrani najbolji radovi na konkursu, vezano tza rekonstrukciju stadiona, ali na nama je da odradimo jednu imovinsko-pravnu proceduru za preparcelaciju zemljišta, za rešavanje imovinskih odnosa. Ima mnogo nerešenih statusa sa određenim firmama, sa kućama okolo... To niko nikad, decenijama nije radio.

Zvezda kao odgovoran menadžment mora to da reši imovinski, a onda da se uređuje lokacija, sve kako zakon nalaže. Moramo da uradimo ogroman deo imovinsko-pravnih radnji da bismo došli u situaciju da sa ovih 16.5 hektara ima ne samo potencijal, nego i ozbiljnu pregovaračku poziciju sa investitorima, kojih sigurno ima, ali koji ne mogu ništa dok se to ne završi'', zaključio je Terzić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 05.03.2020
19:58

zvezda nema ni stadion, a kamoli 16.5 hektara na kojima se navodno nalazi stadion što je u rangu naučne-fantastike, ali ima političare koji rade na štetu države da bi radili u korist zvezde.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 05.03.2020
14:23

Resi taj problem u vezi zemljista Terzicu dok je vreme.