Zvezdin nebeski skok na UEFA listi, šta to znači za srpski fudbal?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 28.08.2019.
11:24
Izvor: Sportske.net

I Partizan igra vrlo bitnu ulogu u čitavoj priči.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona mogao bi da donese mnogo toga dobrog srpskom fudbalu.

"Crveno-beli" su eliminacijom Jang Bojsa skočili čak 20 mesta na UEFA rang listi, pa trenutno zauzimaju 68. mesto na listi najboljih evropskih klubova.

Zvezda je plasmanom u LŠ dobila sigurna četiri boda, a sve preko toga biće čist dobitak - pobeda nosi dva, a remi jedan bod.

Nacionalni koeficijent se računa na drugačiji način, "crveno-beli" su do sada osvojili 8,5 bodova, dok je Partizan prigrabio četiri boda.

Ako "Parni valjak" uđe u Ligu Evrope sutra to donosi još jedan ili pola boda, u zavisnosti od rezultata, plus osvojeni poeni u grupnoj fazi LE.

Srpski fudbal bi mogao da bude na velikom dobitku ovog leta jer bi se približio famoznom 15. mestu na listi nacionalnih koeficijenata koje uvodi dva tima u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_Goran_
Wednesday, 28.08.2019
12:32

I Zvezda i Partizan su trenutno osvojili 4.5 boda. Dodatna 4 boda za plasman u grupnu fazu LS, odnosno dodatna 3 za grupnu fazu LE se dobijaju tek kada se u toj grupnoj fazi osvoje 3 boda. Znaci 1 pobeda ili 3 neresena rezultata. Do tada nemaju na svom kontu 4 ili 3 boda. Pritom, pozicije na toj listi se menjaju tek na kraju, odnosno pocetku sezone, ne menjaju se tokom sezone.

avatar
dr Milojević
Thursday, 29.08.2019
00:37

Za plasman u grupu Lige šampiona dobijaš 4 boda. Ništa se ne brani, krivo si informisan.

avatar
REVØLT
Wednesday, 28.08.2019
11:59

Jeste da ni mi onda nijednom nismo pobedili Djurgarden i Anderleht, ali, skor 2-5-1 (1-4-1) je sramotan.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 28.08.2019
20:28

Sramota je kad imas 30 bodova manje od najveceg rivala. To ni Inter u Italiji nije uspeo... Partizan je inace u poslednjih 10 godina u Evropu isao preko: Temisvara, Ziline, Anderlehta, Tromza, Nefcija, Videotona i verovatno Moldea ove. I cini mi se da je jednom prosao u LE kroz poraz u plejofu za LS...Prakticno, jedini put kad je Partizan izbacio nosioca je u slucaju Anderlehta. Zvezda je to u ove tri sezone uradila 5 (slovima:PET) puta. I tu svaka prica jednostavno mora da stane. To su jako proste stvari, iako neko konstantno pokusava da marginalizuje. Zvezda je izbacivala klubove koji su bolje rangirani od nje, pa makar i na golove u gostima i neresene rezultate. Dok je Partizan Evropu obezbedjivao uglavnom kombinacijom koefa i srece pri zrebu kao ove godine.... Ja razumem u cemu je problem, to sto Zvezda sad dolazi u slicnu situaciju u kojoj je Partizan godinama, a to je da je lakse odrzavati koef nego ga osvojiti. Zvezda ako bude uzela 4-6 bodova u grupi sledece sezone postaje nosilac sve do plej ofa. Sto znaci da ce izvlaciti pacere u kvalifikacijama za LS, pa onda cak i da izgube od prve ozbiljne ekipe, opet vuku neke salabajzere u plej ofu za LE i eto Evrope....

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 29.08.2019
20:49

A o cemu mi tacno diskutujemo ovde? Je l' ti stvarno mislis da je realno da te toliko kradu da se napravi razlika od 30 bodova? O cemu pricas ti uopste? Jesi li svestan da i lupetanje i ostrascenost treba da imaju granicu?.. Pritom pricamo o "kradji" i "neadekvatnosti" tima koji vec dve sezone vezano igra LS i cak je uspeo da dobije prvaka Evrope kod kuce. Taj tim ima potrebu da krade neki drugi koji se muci sa Moldeom?.... Pritom, evo mozes da mi crno na belo objasnis cinjenicu da je Partizan, ponavljam, samo jednom izbacio nosioca u kvalifikacijama u poslednjih 10 god, a Zvezda to radi iz kola u kolo? Pritom je jedina ekipa ikada koja je prosla kvalifikacije za LE od prvog kola, i to kao nepovlascena u trecem i cetvrtom kolu, sto se nece skoro ponoviti imajuci u vidu sistem kvalifikacija za LE. I jedini klib koji je prosao u LS od prvog kola kval, evo vec drugi put zaredom... Koliko god lajali, Zvezda je kvalitetnija ekipa od dolaska Milojevica i prosto sve cinjenice na to ukazuju...

avatar
REVØLT
Thursday, 29.08.2019
15:12

Sramota je kad ti slavis tu razliku kao da je posteno ostvarena na terenu, a u realnosti ne mozes bas nista najvecem rivalu nego ga cak i tada potkradas.

avatar
Ivb PcDelovi
Wednesday, 28.08.2019
11:57

Новинар је заборавио да дода да се сви ови бодови деле са 4 (јер ове године имамо 4 учесника у европским такмичењима).
Наш тренутни коефицијент је 3,85 по чему смо друга лига у Европи, одмах иза Шкотске које има 4. Да је нпр Звезда синоћ победили или Раднички из Ниша да је остао мало дуже у Европи, били би смо први, као што смо били прошле године скоро до краја новембра.

Када би Звезда успела да добије бар једну и једну игра нешерено у ЛШ, и нпр Партизан у ЛЕ да добије 2 и да игра 2 нерешено, стигли би до квоте 6. Што треба да на буде циљ сваке сезоне. Претходне 2 године смо успели.

Данас и сутра ваљало би да испадну Апоел и Славија Праг из ЛШ, а из ЛЕ: Ријека, Ренџерс, Селтик, АЕК и ПАОК, Копенхаген и Аполон... Што више испадне, већу су нам шансе да већ догодине будемо међу првих 15. Под условом да Партизан прође и одигра квалитетну ЛЕ. ЗВезда је свој посао одрадила.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 28.08.2019
11:45

To bi bilo izvidljivo samo kad bi navijaci i rukovodstvo bivseg Zvezdinog rivala svoje zivote posvetili svom klubu, a ne Zvezdi. Imaju na koga da se ugledaju, ali su slepi pored rodjenjih ociju zbog mrznje, ljubiomore i zavisti prema Zvezdi.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 28.08.2019
11:34

Dva kluba u kvalifikacijama, plus dobro mesto na listi bi znacilo da smo povlasceni u svakom kolu osim u mozda poslednjem, dok bi u LE bili povlasceni do samog kraja.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 28.08.2019
11:33