Zvezdin heroj - El Fardu Ben! Slovacima ni nokaut nije pomogao!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.08.2018.
14:37
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u Zvezdu, što je dodatno ohrabrenje pred dvomeč sa Salcburgom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Ukupno tri gola postigla je Crvena zvezda u dvomeču sa Spartakom iz Trnave, od toga su dva delo El Fardua Bena, a kod trećeg je asistirao Radonjiću u sinoćnjem produžetku, za potvrdu plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

I ne samo to, pogotovo sinoć je bio posebno inspirisan, verovatno i zbog rano postignutog gola. Pravio je mnogo problema defanzivcima Spartaka koji nisu birali način da ga zaustave, pa je početkom drugog poluvremena bio i nokautiran, ali je srećom brzo došao svesti i odigrao do kraja čitav meč.

Zbog svega toga je postao još omiljeniji među navijačima Zvezde, a kakvi su njegovi utisci posle meča?

''Odigrali smo odličnu utakmicu i posle ovakvog meča uvek treba pričati samo o kolektivu. Kada igramo kao tim možemo da pobedimo svaku ekipu, to smo i dokazali.  Naravno da sam srećan zbog gola i aistencije, ali najbitnije je da smo se plasirali u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bila je ovo odlična utakmica za mene i za celu ekipu. Bilo je veoma teško na terenu, ali pokazali smo karakter i pokazali smo koliko daleko želimo da idemo u Ligi šampiona ove godine. Nije bilo lako, ali mi smo uspeli. Veoma sam ponosan na svoju ekipu'', istakao je Ben.

On je naglasio da je Zvezda dokazala da je bolji tim od Spartaka i sada sa mnogo više optimizma ulazi u dvomeč sa Salcburgom.

''Očekuje nas odličan protivnik, Salcburg je prošle godine daleko dogurao u Ligi Evrope. Znamo šta treba da uradimo i znamo da možemo to. Posle utakmice u Trnavi još više sam uveren u prolazak dalje.

Borili smo se svi zajedno. Zajedništvo će nas dovesti do pobede. Borbeni duh i želja za pobedom uvek su prisutni kod nas.

Protiv Salcburga moramo da igramo kao tim.  Sada moramo da nastavimo sa istim pristupom i ostalim utakmicama koje nas u budućnosti očekuju'', zaključio je Ben.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Wednesday, 15.08.2018
15:06

Sada je lako protiv salzburga nemas sta izgubiti , vec samomozes dobiti nesto . sa tim stavom , strpljivom i pametnom igrom ali pre svega opreznom na svom terenu se treba izboriti povoljan rezultat za revans .

avatar
Srpska dijaspora
Wednesday, 15.08.2018
15:03

Zvezda treba da bude ponosna na ovog momka jer posjeduje ogromnu borbenost, fantastične igračke kvalitete, ali i ljudske, što je pokazao tako što je poklonio namještaj iz svog stana u Grčkoj ljudima koji su to izgubili u požaru! Jeste da navijam za Partizan, ali Zvezda trenutno ima tu koheziju i pozitivnu energiju koje nije bilo u Partizanu barem dok je Đukić bio trener (čak i kad je bilo rezultata nakon prolaska grupne faze Lige Evrope ili osvajanja kupa); nadam se da će Bata Mirković uspjeti napraviti jak kolektiv u ekipi pa da ove godine borba za titulu bude barem malo zanimljivija!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 15.08.2018
14:58

Verujem u prolaz, ali nista me ne bi iznenadilo i da ispadnemo, bitno je da imamo osiguranu LE.