Zvezdin ''džoker'' koji je nadmašio mnoga očekivanja

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.10.2018.
09:43
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Letos nije bilo previše pompe oko njegovog dolaska u Zvezdu, ali je tokom jeseni pokazao da u potpunosti zaslužuje mesto u redovima šampiona Srbije.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Bilo je i sumnji tokom leta da bi Dušan Jovančić mogao nekako da se ''izgubi'' u velikoj konkurenciji u Crvenoj zvezdi i da neće uspeti da se izbori za značajniju ulogu u timu, ali za razliku od, na primer, Melega ili Jevtovića, čiji su transferi u Zvezdu letos mnogo glasnije ispraćeni u medijima tokom leta, a koji za sada ne uspevaju da se izbore za značajniju ulogu u timu, Jovančić je tiho, korak po korak, pokazao da postaje jedan od veoma bitnih ''šrafova'' u igri Crvene zvezde.

Utisak je da svaku priliku koju dobije, on na pravi način iskoristi, a tako je bilo i juće u Šapcu, gde je postigao i prelep gol za konačnih 2:0 i 12. pobedu Zvezde u 13 odigranih kola u Superligi.

Posle meča, izrazio je zadovoljstvo i zbog trijumfa, ali i zbog svog pogotka kog želi još koji put da vidi na snimcima.

''Prvo je Pavkov u pravo vreme dao gol, takođe jako lep, i to je unelo smirenost u našu igru. Potom smo u drugom poluvremenu igrali čak i bolje, želeli smo što pre da rešimo pitanje pobednika.

Srećom, iskoristio sam asistenciju Bena, dao sam lep gol za 2:0 i čini mi se da smo tu otklonili sve sumnje oko pobednika. Rekli su mi saigrači da je jako lep gol, ali moraću da pigledam snimak da bih ga ocenio'', izjavio je Jovančić.

Odlični vezista je utakmicu u Šapcu ocenio i kao ''možda najteže gostovanje u Superligi'', Zvezda ga je uspešno prebrodila i sada sa još više optimizma dočekuje naredne izazove.

''Već sam isticao da umor ne može sa bude izgovor, moramo da pobeđujemo, prvenstvo nam je najvažnije, ovakve utakmice nam donose titulu. Zato ćemo da nastavimo da dajemo sve od sebe kako bismo nastavili u istom ritmu'', zaključio je Jovančić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 29.10.2018
11:57

Jovancic je sigurno jedno od najvecih pojacanja i igrac koji uvek na najbolji nacin odgovori na svaku ukazanu sansu.

avatar
ruud gullit
Monday, 29.10.2018
11:22

Nije mi jasno kako tako dobar trener kao sto je Milojevic do sada nije uvideo da je Jovancic daleko najbolji vezni igrac koga Zvezda ima i da mora pocinjati utakmice u LS.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 29.10.2018
11:58

Mene to isto cudi, ali Miloje zna najbolje sta radi. Nema razloga da mu ne verujemo i iskreno se nadam da ce vise forsirati Jovancica.

avatar
DekiStankovic5
Monday, 29.10.2018
12:30

Ma uvideo je on,ali ne moze tek tako da istisne Krsticica iz tima,posto smatram da Bakula mora da igra,zato sto je jedini sa takvim karekteristikama kvarenja igre,tako da ih rotira ovako.Inace I meni se on svidja najvise od svih vesnih fudbalera,verujem da ce sledece sezone biti standardan svaku.