Zvezdin diskretni heroj blista: "Nisam ni slutio da ću ući u igru..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 14.08.2019.
13:50
Izvor: Sportske.net, FK Crvena zvezda

Veče u Kopenhagenu izrodilo nekoliko junaka.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Letnje pojačanje Radovan Pankov blistao je posle pobede protiv ekipe Kopenhagena nakon jedanaesteraca (7:8).

Rovovsku bitku Zvezda je uspela da dobije i izbori novu evropsku jesen, a štoper je izneo je svoje utiske posle odlične partije u kojoj je pokazao fokus i smirenost.

"Neverovatno. Nisam ni slutio da ću ući u igru, mislio sam da neće biti potrebe. Bez zagrevanja sam izašao na teren, morao sam brzo da se fokusiram, ali kod mene nema pritiska. Kada su se šutirali jedanaesterci bio sam smiren i siguran u sebe toliko da sam mogao svih 11 penala da šutiram. To je vrlina koja me krasi kao igrača, da mogu da ostanem koncentrisan kad je najvažnije", istakao je Pankov i dodao:

"Odlučivali smo sami ko prvi šutira u sledećem krugu. Sam sam želeo da šutiram ponovo, osećao sam da mogu drugi put da zatresem mrežu što sam i uradio. Najbitnije je da smo pobedili, mi smo ekipa i svaki uspeh je delo čitavog tima."

Crvena zvezda je imala igrača manje od 54. minuta, ali "crveno-bela" odbrana nije kapitulirala.

"Delovali smo vrlo dobro kao ekipa, naročito u defanzivi. Nisu mogli tako lako da nam zaprete. Degenek i Borjan su odigrali takođe sjajan meč, svih 120 minuta. Borjan je partiju krunisao i kroz penal seriju gde je pokazao koliko je ozbiljan i dobar golman."

"Posle Borjanove odbrane usledila je eksplozija oduševljenja. Imao sam nekoliko drugara koji su došli na stadion, pa sam sa njima proslavio uspeh. Ovu pobedu posvećujem njima. Zvezda je veliki kub, to se oseća na svakom koraku. Navijači su nam pružili ogromnu podršku. Poruke i čestitke stižu non-stop, ljudi su oduševljeni time što smo ponovo izborili Evropu i plej-of za Ligu šampiona. Osećam se fantastično", zaključio je Pankov.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Wednesday, 14.08.2019
17:32

Milojeviću nađi mesto tom dečku. Rotiraj ga sa MIlunovićem. To da je miran u ključnim trenucima što je dokazao kod izvođenja penala, pored toga drži koncentraciju na nivou (dok većini igrača Zvezde ta pada više puta tokom utakmice), je zlata vredna osobina. Glas za brata Pankova.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 14.08.2019
14:08

Svaka cast majstore

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 14.08.2019
14:06

Tebi momce svaka cast jer na ovo malo minuta sto si odigrao pokazao si da ti je mesto u prvom timu Zvezde.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 14.08.2019
13:54

Hvala ti Radovane , pravi profesionalac!