Zvezdin čelnik stigao u Pariz, "dojava" dve nedelje pre meča?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 16.10.2018.
12:45
Izvor: Sportske.net

Počinje rasplet, Zvezda je već preduzela mere kako bi dokazala da je u pitanju lažna priča. L'Ekip ne odustaje od optužbi, tvrde da su imali informaciju 13. septembra.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Kako pišu "L'Ekip" i "Frans Futbol" Zvezda je poslala svog čoveka u Pariz, verovatno zbog susreta sa advokatima i početka odbrane kada su u pitanju optužbe za nameštanje.

Od ponedeljka, u Parizu je direktor Stefan Pantović koji će verovatno na licu mesta biti upoznat da detaljima istrage i dokle se stiglo u otkrivanju navodnog nameštanja meča.

Istraga je otvorena četiri dana pre meča, kada je doušnik, dovoljno kredibilan da mu UEFA poveruje "dojavio" o nameri nekoga iz Zvezdine uprave da uplati pet miliona evra na pobedu PSŽ od tačno pet golova razlike.

UEFA je odmah obavestila francuske vlasti koje su reagovale, ali prisluškivanje razgovora Al Kelaifija prvog čoveka Parižana i predstavnika srpskog prvaka nije donelo ništa, jer se razgovaralo samo o bezbednosti.

L'Ekip ne odustaje od kredibiliteta svog izvora, tvrde da su još 13. septembra od dobili informaciju da će neka osoba, Srbin, iz Zvezde, ili blizak klubu probati da namesti meč.

I dalje, ugledni list stoji kod tvrdnje da je ovo vrsta opklade na koju su pokušali da uplate novac, ali i ne objašnjava kako je moguće da jedan klub namesti na tačno pet golova razlike, jer su odmah požurili da PSŽ isključe iz čitave priče.

Kako će se situacija razvijati, videćemo, juče je De Laurentis uzburkao javnost nagoveštajem onoga što će se desiti, ali hajde da sačekamo, videćemo kakve informacije ima tužilaštvo i nakon toga kako će reagovati UEFA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dzo
Tuesday, 16.10.2018
19:28

Gospodo novinari,prvo se vi usagladite kad ovu vest prenosite da li je tacno 5 golova ili poraz od minimum 5 golova. Da je tacno 5 golova,ne bi bila kvota 6 i nesto,to moze biti samo na poraz od 5 i vise. Jer tacan rezultat na tacno 5 golova bi bio bar 30 kojeficijent. Kad vec pisete o ovome,usaglasite se vec jednom i prenosite to kako treba,a ne nagadjajte. Sta je problem da jedan tim izgubi 5 plus razlike,za to mu ne treba drugi tim za dogovor posebno kad je razlika u timovima takva da se nije ni ocekivao manji poraz od 4 razlike.

avatar
NemanjaVidic No1.
Tuesday, 16.10.2018
16:35

ide tuzba protiv lekipa,tako je,sad ce debelo da plate

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 16.10.2018
15:01

To da je bilo pokusaja da se nesto mulja, i ne bi me cudilo iskreno. Mec za koji svi ocekuju da ce biti razbijanje...sansa da se profitira...i sto je najjace u svakom razbijanju lanca namjestanja, makar 1 osoba je sa ovih prostora. Sjecam se da su i Debrecin prije par godina isto teretili zbog razbijanja od Liverpula, cak suspendovali golmana Poleksica i jednog igraca 2 god, cini mi se...pa je i Dinamo prolazio kroz slicno nakon poraza od Liona. Ali AKO je vec doslo do toga, prosto je nemoguce da PSZ bude cist...i ovo sto francuzi pokusavaju da samo Zvezdu optuze je toliko jadno od njih. Jos bi najjace bilo da Zvezdu kazne nesto, a njih nista.

avatar
Flari
Tuesday, 16.10.2018
17:34

Cuj pjedini igraci se nisu dovoljno zalagali. Pa onda Neijimara treba odmah uhapsiti zbog valjanja po terenu na Svetskom prvenstvu.

avatar
gorango
Tuesday, 16.10.2018
19:36

Pa kako drugacije mislis? Sve i da je PSZ namestio opet bi kaznili Zvezdu. Prosto, samo pare. Ovo je kapitalisticki rezim i mi tu nema sta da trazimo. Nepravda, ali ko te pita kad si sitan. Tako je i sa drzavom tako je i genealno u svetu. A i ko nas, Srbe, tamo voli? Seti se reprezentacije. Siptari naprave s..nje na NASEM stadionu - kazne NAS! Mi napravimo s..nje na ITALIJANSKOM stadionu - kazne NAS! Sve jasno.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Tuesday, 16.10.2018
14:53

Kriju ove belgijance sta je vama :) Bolje uz medijsku hajku da najebe neki tamba lamba klub kako oni gledaju na zvezdu nego da u belgiji pukne vest oko uzimanja procenata i razlicitim cenama ugovora kod kupoprodaje igraca

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 16.10.2018
14:20

Mislim da oni aposlutno nemaju nikakve konkretne dokaze da bi to isterali do kraja I da ce zbog toga odugovlaciti,specijalno ako se zna da su oni imali dojavu dve nedelje pre I da do sada nista nisu uradili,I da verovatno nista o ovome ne bi.ni bilo da eto nije procurela ta informacija do tog novinara,sa kojom namerom ne znam,mozda da se eto malo napadne Psz,ali je to eto otislo u tom smeru da su odmah krenuli da se ogradjuju da je Psz nevin naravno,I sto me na kraju ne bi cudilo da Srbi uvek nastradaju I uvek su krivi.

avatar
ddr16
Tuesday, 16.10.2018
14:10

nemoguce je bez psz-a namestiti bilo sta,ljudi su mogli 10 da nam daju,ko bi bio lud da uplati 5 miliona tek tako bez njihovog znanja i da rizikuje sa koliko cemo izgubiti.
zato mi je smesna i cudna cela ova prica

avatar
Mangus
Tuesday, 16.10.2018
14:04

Dajte ljudi, zar iko jos veruje u ovu pricu?
PSZ je jedan od najbogatijih klubova na svetu, i najjacih, koji uz svo postovanje za Zvezdu, moze sa rezervnim timom da dobije 3:0. Oni su realno mogli da dobiju 10:0 da nije bilo Borjana.
Za namestanje meca ti trebaju dvojica. Mozda i jeste neko pokusao da uplati veliku sumu, i da se dogovori sa nekim od IGRACA, al opet je tu previse faktora da bi neko toliki novac utucao.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 16.10.2018
14:08

Veruju Pantici i Sojici.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 16.10.2018
14:51

Zašto kažete da je novac utucan kada su svinzvezdini oko100 njih tiketa dobitna.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 16.10.2018
14:25

Za ovu vrstu igre nikako ti nisu dovoljna dvojca, mora ucestvovati dosta njih, racunajuci i PSZ, sto dovodi do tvoje konstatacije, sta ce njima to.

avatar
Mića86
Tuesday, 16.10.2018
13:24

za sve je potrebno dvoje ili dve strane, tako da PSG ne može i ne sme biti isključen iz ove priče! A drugo, da je stvarno bilo reči o nameštanju, a siguran sam da nema ni govora o tome, zašto je Zvezda (Marin) postigla gol pri rezultatu 4:0 za PSG, ako je već "pao dogovor" da bude 5 razlike za domaće...i treće, da li je i Lyon takođe "namestio" utakmicu sa PSG kad je izgubio sa rezultatom 5:0? Takođe. kad je L'ekip toliko dobra detektiv zašto odmah nije dao informaciju o kom "grešniku" se tačno radi. Kao i da pri razvijenoj tehnologiji i metodama 21.veka nije moguće utvrditi da li je reči o istini ili laži... i dokle je stigla priča o belgijskim menadžerima koji su "montirali" utakmice, da nije možda namerno "zaboravljena" baš u ovom trenutku? mhmmm

avatar
Merseysade Red
Tuesday, 16.10.2018
14:07

Pa u tome i jeste stvar, vi biste 10 primili da su ovi igrali kao protiv Lyona

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 16.10.2018
15:13

Kakve nebuloze tI pricas,po tebi bi trebalo I derbi da ispitamo zasto mi nismo hteli da igramo protiv vas,jer da smo hteli vi bi ste trebali pet da primite,zato molim nadlezne organe da pokrenu istragu!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 16.10.2018
15:08

Ti hoces da kazes da je Zvezda namestila utakmicu da ne izgubi sa vise od 5 golova razlike. Blago vama Sojicima i Panticima, vama je more do kolena, a realnost daleka nebesa.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 16.10.2018
14:27

Da su namestili 7+ pa da to zavisi samo od njih koliko ce primiti golova, ovako...

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 16.10.2018
13:20

Zalosna je i ta UEFA kad ovom slucaju daje toliku paznju gde je jedini dokaz neki iskompleksirani kredibilni dousnik opterecen ljubomorom, zavisti i mrznjom prema Zvezdi kao i svi ostali Pantici i Sojici.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 16.10.2018
13:08

Nemoguce je da bez PSG-a namjestimo 5 golova razlike. Za to bi trebalo da imamo neku kontrolu nad utakmicom, a mi je nismo imali i nismo mogli imati. Mogli su nam dati jos 5 komada lagano. E sad, da je PSG umijesan, klub koji ima gomile novca i koji na sve nacine pokusava upravo da kupi ugled, za sebe i za drzavu Katar, to je besmislica koja nije vrijedna komentara... Sve to je kristalno jasno, ali opet ne bi me ni najmanje iznenadilo da nas izbace...

avatar
DropkickMurphys
Tuesday, 16.10.2018
13:00

Definitivno je citava stvar jako ozbiljna.Svi mi znamo,vrlo dobro,Uefu,i na kojim principima Uefa i njeni cinovnici funkcionisu(bas kao i Fifa,u pitanju je iskljucivo novac),tako da je jasno da ce,ako i neko bude kaznjen,to biti samo Zvezda.Jasno je da se od istrage nece odustati,sto i mene vrlo raduje,verujem i sve nas,jer treba do detalja isterati citavu pricu.Pa sta kosta da kosta.Ja sam uveren da od namestanja nema apsolutno nista,tako da ocekujem da rigorozno bude uhapsen taj koji je lazno i pokrenuo sve ovo.Pravda za bivseg evropskog i Svetskog prvaka!!!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 16.10.2018
14:10

Ako se sa istragom ne bude islo do kraja onda ce to biti najveca bruka i sramota za UEFU.

avatar
rivarinho
Tuesday, 16.10.2018
14:21

Sve si u pravu sem ishoda cele ujdurme! Realnije je da kad su već krenuli u obračun sa Zvezdom, isteraju njihovo do kraja, nas kazne doživotnom zabranom igranja UEFA takmičenjima, njima ukinu pravilo o FFP, nameste jedan meč za svoju dušu u inat svima i bude sve kako treba svima.