Zvezdin apel velikim slovima i sa tri uzvičnika!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.02.2018.
15:52
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Reklo bi se da ne može ozbiljnije od ovoga, barem ako gledamo poruke koje jedan klub šalje svojim navijačima u vidu apela ili saopštenja.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se na zvaničnom sajtu dva sata pre početka utakmice sa moskovskim CSKA. Navijači bi zaista trebalo da izdvoje nekoliko trenutaka i da pažljivo pročitaju ono što je voljeni klub imao da im poruči.

Zvezdinu poruku navijačima koji će večeras doći na stadion "Rajko Mitić" prenosimo u celini.

"Svi znaju za naše navijače. 'Delije' su uvek uz nas, i kad rezultati ne idu kako želimo i kada se osvajaju titule i ruše evropski velikani. Stadion 'Rajko Mitić' je video na kolenima mnoge velike klubove. Nošeni hukom sa tribina naše legende su izgarale na terenu i pobeđivali smo Real, Liverpul, Bajern, Arsenal...

Sadašnji trenutak je takođe istorijski po mnogo čemu: nakon 10 godina smo ušli u grupnu fazu evropskih kupova a nakon 26 godina igramo prolećni duel u Evropi. Zato moramo da učinimo sve što je do nas da ni na koji način ne oštetimo klub koji volimo.

UEFA je USLOVNO UKINULA KAZNU!!!

Igraćemo pred punim tribinama, igrači će imati 12. igrača pored sebe. Svi se nadamo da ćemo proći i ovu prepreku. Ali da bismo i dalje mogli da budemo uz naše igrače, u nastavku ove sezone ili u prvim mečevima sledeće (a to je već u julu) moramo da se ponašamo po striktnim pravilima koja su potpuno ista za sve klubove u Evropi.

Navijajmo za naše, a poštujmo protivnika ma ko on bio. Uzdržimo se 90 minuta od vređanja bilo koga po rasnoj, nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj pripadnosti. Budimo ponosni na to što jesmo, ali bez ikakvih političkih parola, zastava sa likovima osoba koje su osuđene u bliskoj ili daljoj prošlosti, bez ikakvih čak i duhovitih asocijacija ili skandiranja koja bi mogla da dovedu do toga da se ova uslovna kazna aktivira i da naš klub sledećih nekoliko utakmica igra bez publike ili čak bude potpuno izbačen iz evropskih takmičenja. Svako od nas na ovom meču kreira sudbinu našeg kluba. Ili svi zajedno idemo tamo gde nam je i mesto, među velikane fudbala ili će popularna 'Marakana' biti prazna a klub bačen u dugove bez nade za oporavak.

Svi smo ove sezone gledali Arsenal, vratili dug Kelnu i Sparti, iznenadili prebogati Krasnodar. Niko nas nije nadigrao i svuda smo proneli slavu kluba i zemlje kojoj pripadamo. Samo zajedno možemo mnogo, sve do zvezda, jer mi i jesmo Crvena zvezda !!!
", poruka je vicešampiona Srbije.

Ovakvav apel navijačima stiže nekoliko dana nakon što je komisija za žalbe UEFA uslovno ukinula kaznu izrečenu početkom januara u kojoj je Zvezdi naloženo da zatvori tribine stadiona "Rajko Mitić" na prvoj sledećoj evropskoj utakmici.

Prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA počinje u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke