Zvezdi stigle odlične vesti u trci za mesto nosioca u kvalifikacijama!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.05.2019.
10:20
Izvor: Sportske.net

Pisali smo već na tu temu, ali juče se situacija promenila u korist srpskog šampiona.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ukoliko danas savladaju lučansku Mladost na ''Rajku Mitiću'' (meč počinje u 18 časova), fudbaleri Crvene zvezde ''overiće'' novu šampionsku titulu i izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, drugi puz uzastopno.

Ono što, s tim u vezi, najviše zanima ''zvezdašku javnost'' jeste da li će srpski šampion biti među nosiocima u drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

Pre nedelju dana se činilo da bi odgovor na to pitanje mogao da bude negativan, ali jučerašnji rezultati iz Bugarske i Poljske idu na ruku crveno-belima.

U Bugarskoj, vodeći Ludogorec je osvojio samo bod protiv Beroa iz Stare Zagore, bilo je 1:1, pa sada ima samo tri boda više od drugoplasirane ekipe CSKA iz Sofije, za koju Zvezda navija u ovoj trci u Bugarskoj.

Do kraja sezone ostala su još četiri kola, a ključna utakmica se igra 11. maja, kada CSKA na svom terenu dočekuje Ludogorec!

Iznenađenje i u Poljskoj, gde je vodeća Legija poražena na svom terenu od drugoplasiranog Pjasta (0:1) i sada ima samo bod više od ovog rivala, tri kola do kraja šampionata. Beogradski crveno-beli, u ovom slučaju, navijaju za Pjast.

Dakle, Zvezdi je potrebno da Pjast ili CSKA osvoje titule u svojim šampionatima, ili bar jedna od te dve ekipe, uz uslov da u Rumuniji Kluž ostane na prvom mestu, ispred Steaue (FCSB), što deluje realno pošto je tri kola pre kraja razlika pet bodova u korist lidera na tabeli.

Razlog - Pjast, CSKA i Kluž imaju slabiji koeficijent od Crvene zvezde, za razliku od Ludogoreca, Legije i Steaue.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 05.05.2019
12:56

Pa Lechia ako pobedi, imace isto bodova kao Legija, 11og ovog meseca igraju CSKA-Ludogorec, tako da ce se tu sve znati, mada mislim da nam je sansa u Poljskoj za bolju poziciju za baraz.

avatar
BojanMC
Sunday, 05.05.2019
16:31

Tako je , u Poljskoj Zvezdi odgovara ili Lehija ili Pjast da bude sampion, samo ne Legija.