Zvezdi stigla još bolja ponuda za Pešića, spremna i zamena ako ode!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.07.2018.
09:18
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Najbolji strelac iz prošle sezone sada je na prekretnici, čeka se da kaže ''DA'', a onda će uprava Zvezde u završnu ofanzivu na dovođenje novog napadača iz inostranstva.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Crvenu zvezdu je ovog leta već napustilo nekoliko igrača, a najviše je zaradila od transfera Uroša Račića u Valensiju (2.2 miliona evra), zatim od Luke Adžića (Anderleht, 800.000), dok je Abraham Frimpong otišao u Ferencvaroš za 300.000 evra.

Ipak, od početka je bilo jasno da će u nastavku prelaznog roka doći i do bar još jedne, znatno unosnije prodaje.

Po svemu sudeći, to će biti trasfer napadača Aleksandra Pešića, najboljeg strelca Crvene zvezde i Superlige u prošloj sezoni.

Preneli smo juče da je interesovanje za njega pokazao turski Bašakšehir, ali da njihova ponuda nije baš impresionirala čelnike Zvezde. Međutim, već danas, znatno bolje vesti za klub sa ''Marakane'', ali i samog Pešića.

Kako prenosi ''Žurnal'', za Pešića je stigla nova, znatno bolja ponuda, i to iz Saudijske Arabije.  Ime zainteresovanog kluba se za sada ne navodi, ali ponuđena suma je ono što je u ovom trenutku u prvom planu. Ona iznosi četiri miliona evra na ime obeštećenja Zvezdi, uz potencijalnu mogućnost dodatne zarade od bonusa.

Utisak je da bi ovo zadovoljilo čelnike crveno-belih, ostaje samo da Pešić prelomi da li želi da karijeru nastavi u arabijskoj, umesto u nekoj evropskoj ligi.

A ponuda iz Evrope ima. Isti izvor navodi da je i italijanski SPAL pokazao interesovanje, ali ovaj klub neće moći da parira ponudi koju su ''na sto'' stavili Arabijci.

Ukoliko se Pešić ipak odluči na odlazak, u Zvezdi su već spremni da reaguju kako bi angažovali adekvatnu zamenu.

U pitanju je ranije pominjani Argentinac Franko Soldano iz Santa Fea, o čijem dolasku na ''Mrakanu'' je prestalo da se priča posle angažovanja Nikole Stojiljkovića.

Odlaskom Pešića stvorio bi se prostor i za njegov dolazak, i to najpre na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Dakle, na ''Marakani'' prelazni rok još nije gotov i pored velikih poslova koji su već obavljeni. Možda ono najzanimljivije tek sledi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 09.07.2018
13:40

Ako ode Pešić dovesti igrača koji je brz, dobar sa loptom i asistira, ne klasičnog centarfora jer takvu trojicu imamo. Gurati Joveljića, biće čudo.

avatar
Monday, 09.07.2018
12:48

Pa I ako ga prodamo, za 3mil + 30% nije ni to lose, onda Stojiljković postane startni centarfor, a sa njim je iloje već saradjivao I to je to...

avatar
Boki1993
Monday, 09.07.2018
10:27

Sta ce nam napadaci visi, imamo jovelju, pavkova i stoiljkovica. Dati sansu joveljicu, mali kida.

avatar
Petar Gazivoda
Monday, 09.07.2018
11:55

Tako je ! Jovelja mora da igra ... Da je Hrvat oni bi ga polako gurali u prijateljske sa reprezentacijom , davali mu minute u ligi i kupu i polako pripremali teren oko prodaje i sigurno dobili vrhunskog napadaca za buducnost ali posto ovde kod nas fudbal vodi ko vodi bojim se ako mali ne ode negde da od njega nema nista ...

avatar
НЕМАЊА
Monday, 09.07.2018
13:34

Jovelja je fizički dosta slab, treba da očvrsne, igrao je samo u mlađim kategorijama dok kod Hrvata (Dinama) svi igrači pre nego što zaigraju provedu sezonu, dve na pozajmici gde steknu dodatni kvalitet i samopouzdanje što posle ovi maksimalno iskoriste. Po mom mišljenju Jovelja treba na pozajmicu u klub tipa Vojvodina, Čukarički, Radnički Niš i to da se postigne dogovor da bude standardan, a da Zvezda obavezno dovede Soldana, pošto je momak jedan od najboljih spiceva u Argentini što takvog stranca u ekipi nismo imali, makar po onome što je do sada pokazao, ko ga traži, i kakvo je ime stekao. Po ceni na Transfermarktu i kvalitetu se poredi sa Vijetom i Kaljerijem samo su oni više propraceni u medijima i igrali su makar malo u Evropi pa su poznatiji, naravno teško da će iko u skorije vreme po golovima biti na nivou Boacija, ali smatram da je Soldano možda i kvalitetniji igrač od njega, a za Ligu Sampiona nam treba takav prvi špic i zamena kao što je Stojiljković koji je vrhunski igrač po mom mišljenju bolji od Pešića.

avatar
Monday, 09.07.2018
09:33

Prelazni rok što se tiče dovođenja je gotov! Došao je Stoiljković, 3 špica imamo bez Pešića koji će gotovo sigurno biti prodat. Veliki pozdrav za upravu što je završila sa dovođenjem igrača pre prve zvanične utakmice.