Zvezdi je sada sve jasno, ovo je konačna odluka UEFA!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 29.09.2020.
10:28
Izvor: Sportske.net, RTS

Poznati svi detalji.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle mnogo spekulacija i nepoznanica oko toga da li će se i gde odigrati plejof za Ligu Evrope između Ararata i Crvene zvezde, danas je stigla i zvanična potvrda iz Niona.

UEFA je odlučila da se meč odigra 1. oktobra od 18 časova po lokalnom vremenu (16 časova u Srbiji) u Jerevanu, saznaje RTS.

Iz Zvezde su ranije već najavili da su spremni za put u Jermeniju, te da "crveno-beli" ni na koji način ne žele da zloupotrebe situaciju u kojoj se našla ta država.

Jermenija je proglasila vanredno stanje zbog sukoba sa Azerbejdžanom u Nagorno-Karabagu, pa su mnoge manifestacije već otkazane.

Kao potencijalno rešenje spominjao se Kipar, ali se odustalo od toga.

Meč će biti odigran po planu jer vlasti garantuju bezbednost srpskoj ekspediciji, u suprotnom UEFA ne bi donela ovakvu odluku.

U ovim trenucima, ekspedicija Crvene zvezde obavlja testiranja na koronavirus, a u sredu će čarterom krenuti put glavnog grada Jermenije.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 29.09.2020
15:24

Нека ме неко исправи ако грешим. Звезда је 92' бранила титулу ван своје државе (СРЈ), која иначе није ни учествовала у рату. Зашто Звезди као шампиону није дозвољено да брани титулу на свом стадиону, а овде се неком Арарату повлађује иако му је земља у ратном стању?

avatar
Dorotej
Tuesday, 29.09.2020
15:19

To je nekorektno prema Zvezdi. Utakmica bi morala da se igra na neutralnom terenu. U Jermeniji su otkazali utakmice prvenstva, a igraće se međunarodna utakmica!?

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 29.09.2020
12:01

Zamislite da je obrnuto, pa odmah po kratkom postupku bi eliminisali Zvezdu/Partizan ili bilo kog naseg kluba! To je to, secam se 1992, Srbija nije bila u ratu, ali zato Zvezda igrala u Madjarsku ili ne mogu da se setim gde! Nije ni bitno, samo hocu da kazem koji tretman i postovanje imamo mi u UEFA!

avatar
Marko Kralj
Tuesday, 29.09.2020
11:55

Svakako nibe svejedno ici u drzavu gde je ratno stanje, samo da svi budu zivi i zdravi i da se vrate kucama. Rezultat kakav god bio..

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 29.09.2020
11:13

Ovo je stvarno nevjerovatno... za 24h, od trenutka kad nasa ekspedicija udje u Jermieniju, ne daj Boze, situacija moze da eskalira, Turska se ukljuci, letovi budu nemoguci... sta onda? Ne mogu vlasti jedne zemlje koja je u ratu garantovati bezbjednost... Naravno, vjerujem da situacija nije toliko ozbiljna, ali do sada se UEFA barem pridrzavala toga da se nieje igralo u zemljama u kojima bezbjednosna situacija nije na nivou....

avatar
Old_school
Tuesday, 29.09.2020
11:06

Drago mi je zbog jermenskog naroda, jer i mi imamo te muke. Ali mi se isto namece pitanje, da li bi UEFA isto postupila da je bilo obrnuto? Da je rat na KiM, a mi igramo u Bg. Ili bilo koji drugi srpski klub.