Zvezdi baš prijaju njegove reči, ali ako u Bajernu budu videli ovu izjavu Dragiše Binića...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2019.
09:23
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Još da odgledamo taj utešni duel sa Amerikancima i košarka, nažalost, polako pada u drugi plan. Novi spektakl sledi u Minhenu, ali fudbalski, kao nekad, Bajern protiv Crvene zvezde!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Još samo šest dana ostalo je do tog spektakla, Crvena zvezda gostuje u Minhenu u prvom kolu Lige šampiona, 18. septembra od 21 čas.

Crveno-beli su prošle godine na svom terenu uspeli da savladaju Liverpul sa 2:0, da remiziraju sa Napolijem, ali na gostovanjima tim Vladana Milojevića nije mogao do iznenađenja.

Da li je vreme za prvi osvojeni bod i na gostovanjima u Ligi šampiona, i to baš protiv Bajerna u Minhenu?

Zvezdin nekadašnji brzonogi fudbaler, član slavne generacije iz 1991. Dragiša Binić se rado seća dvoboja sa nemačkim velikanom u polufinalu tadašnjeg Kupa šampiona, kada je Zvezda uz njegov ogroman doprinos slavila u Minhenu sa 2:1, a onda u onom nezaboravnom revanšu remizirala na ''Marakani'' - 2:2.

Binić smatra da i današnja Zvezdina generacija ima čemu da se nada u Minhenu, pogotovo što smatra da Bajern nije najbolja ekipa u Grupi B, već da je od njih bolji Totenhem.

''Naši naslednici mogu mnogo, samo ako se ne budu uplašili i isključivo branili. Što manje paralelnih i pasova unazad, uz racionalno trčanje, dopunjavanje, pravovremeno pridodavanje i želju za pobedom!

Zvezda ima dobre igrače, sposobne da agresivnom igrom zbune protivnika i ne bi ih valjalo opterećivati veličinom Bajerna i njegovih pojedinaca.

Bajern nije bauk, nije Barselona, ni Real. Čak i Totenhem ima kvalitetniji tim'', izjavio je Binić, a prenosi ''Žurnal''.

On kao recept navodi hrabru igru, bez respekta prema protivniku, kako je Zvezda i u njegovo vreme igrala, a kao potencijalne Zvezdine junake u predstojećem susretu vidi Marka Marina, Matea Garsiju ili Aleksu Vukanovića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 12.09.2019
13:24

Slazem se sa Binicem.

avatar
Thursday, 12.09.2019
12:31

Ova zadnja rečenica mu nije trebala! Iako slab i sa smenom generacije, Bajern je Bajern! Nikad ih ne treba potcenjivati! A ove sezone igraju dosta promenljivo. Mislim na to da prvo se muče sa Hertom i igraju 2:2, još i gube na poluvremenu i izjednače preko penala, da bi sledeću utakmicu kući pobedili Majnc sa 6:1. Daj Bože da ih uvatimo na krivoj nozi. Ali mislim da u Minhenu nemamo šta da tražimo.