Zvezdan Terzić ''stvorio'' Mažića?! Progovorio i o Krstajiću, šta mu zamera?

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.07.2018.
10:57
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Generalni direktor Crvene zvezde otvoreno ovih dana razgovarao sa novinarima na mnogo različitih tema.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo je za reprezentaciju Srbije završeno već posle grupne faze takmičenja, ai ne i za našeg najboljeg arbitra Milorada Mažića, kome se ''smeši'' čak i finale.

I dok mnogi tokom Mundijala, ali i znatno ranije, u hvalospevima govore o našem najboljem arbitru, iz Zvezde je neretko kritikovan zbog svojih odluka uglavnom u ''večitim derbijima'' proteklih sezona.

Zbog toga je sada zanimljivo čuti komentar Zvezdana Terzića, generalnog direktora Zvezde o ovom Mažićevom vrhuncu karijre, s obzirom da je tokom proleća sudio i finale Lige šampiona, između Reala i Liverpula (3:1).

Terzić nije bežao od ove teme, naprotiv, u intervjuu za ''Kurir'' izneo je i neke detalje kojima je iznenadio javnost.

''Milorada Mažića sam ja stvorio! I to kad sam bio predsednik FS Srbije. Doveo sam ga iz treće u drugu ligu, a onda i u najjače takmičenje. To se desilo za četiri godine mog mandata'', počeo je Terzić, a onda obrazložio i zbog čega je kritikovao Mažića.

Beta/Branislav Božić/Ds
Zvezdan Terzic

''Nesporno je da je Milorad Mažić najbolji sudija kojeg je Srbija ikada imala, i dan danas! To sam rekao pre pet godina, to mislim i danas. Nije problem kvalitet Mažića koji fenomenalno sudi Svetsko prvenstvo.

Problem je kako Mažić sudi Crvenoj zvezdi. Kad je Zvezda u pitanju, Mažić ne sudi onako kako zna da sudi.

To je problem i to smo isticali, a ne da Mažić nije dobar sudija. Postavlja se pitanje, zašto ne sudi Crvenoj zvezdi, onako kako sudi na evropskoj i svetskoj sceni. Prosto!'', poručuje Terzić.

On se u ovom intervjuu takođe osvrnuo i na učinak naše reprezentacije na Mundijalu. Smatra da su ''Orlovi'' mogi više, ali i da je sam plasman na ovo takmičenje veliki uspeh.

Selektora Mladena Krstajića ne želi previše da kritikuje, jer kako kaže, nije bio na licu mesta i nema dovoljno informacija, ali nešto mu je ipak zasmetalo.

Foto: Epa/Martin Divisek
Mladen Krstajic

''Mislim da su Mijat Gaćinović i Matija Nastasić morali da budu na Svetskom prvenstvu! Zaslužili su, izneli su kvalifikacije. A, mladi su.

Oni su perspektiva srpskog fudbala, igraju u Bundesligi. Podsećam, Gaćinović je dao dva odlučujuća gola u kvalifikacijama. I nema ga na spisku...

Oni su morali da odu. To je moje mišljenje, onako, na prvu loptu.

Takođe, Radonjić je morao da ima veću minutažu. Samo brzi igrači donose kvalitet. Radonjićeva brzina, lucidnost i hrabrost da preuzme odgovornost, videli smo kada je ulazio u poslednjih deset minuta.

Više je uradio, nego mnogi na terenu'', zaključio je Terzić, ali i naglasio da se Krstajić tokom Mundijala ponašao dostojanstveno i da je na pravi način predstavljao Srbiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 10.07.2018
18:31
avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 10.07.2018
13:50

Dok je ovakvih u nasem fudbalu, fudbala nece ni biti.

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Tuesday, 10.07.2018
16:40

vidim fudbal inace ne postoji,ajde ne lupetaj

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Wednesday, 11.07.2018
00:58

Naravno kad smo sampioni sve vam smeta,a zgazili smo vas,ako ste vi ove godine bolji bili onda fudbal da se ugasi za ceo zivot..

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 10.07.2018
18:29

E moj ti, ako je tebi sve ovo sto mi igramo i radimo u savezu, reprezentaciji i domacoj ligi fudbal onda za bolje i nisi.

avatar
Danilo20
Tuesday, 10.07.2018
13:16

"Samo brzi igraci donose kvalitet"

avatar
Горан Грујић
Tuesday, 10.07.2018
12:18

Tipicno za likove koji zele da se kite tudjim perijem. Nije on ni dobar ni vredan kao sportski radnik,ni talentovan za sudiju nego eto ti si ga stvorio.

avatar
skoneee????
Tuesday, 10.07.2018
11:59

Aaaauuuuu . . .ma sta nam rece sad . . .😂😂😂😂😂😂😂😂

avatar
Südkurve München
Tuesday, 10.07.2018
11:50

Ako je Gacinovic zasluzio, Radonjic onda nije zasluzio igrati na sp

avatar
RG VILI
Tuesday, 10.07.2018
11:39

Sve si to stvorio u nasem
fudbalu :) Za sve si ti zasluzan!! Da nije tebe ,nas savez ne bi imao ni dresove ni struju da plati! Nekako uopste ne pominjes da si zasluzan i za situaciju na omladinskom stadionu!?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
12:03

Jedini njegov dobar potez (mada je to vise ostalo na nivou ideje) je bilo ono ozivljavanje velikih fudbalskih centara u Srbiji. Sa druge strane, on je vratio crvene dresove iako mi imamo prelepu trobojku, jos nam je plava u sredini...

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Tuesday, 10.07.2018
13:33

Zasluzan je za to sto vas je urnisao dve sezone sa preko 20+ bodova

avatar
RG VILI
Tuesday, 10.07.2018
12:56

Gde su ti centri?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
11:33

Kako si ga ti doveo iz trece u drugu ligu, zar se time bavi predsednik Saveza? Ovo je samo kod nas moguce da neko tako otvoreno prizna ovakve stvari. Nastasic je belezio slabe partije i nije bio za prvotimca, verujem i da nije bio dovoljno oporavljen i nisam nesto zalio za njim. Definitivno su na ovo SP morali da odu Gajic, Pejcinovic ili Basta (ovi umesto Rukavine koji jeste bio korektan protiv Brazila, ali, svejedno, nikako nije bio solucija za nasu prvu postavu), Nemanja Maksimovic (taman da nijednom loptu ne dodirne, morao je da bude tamo mali, doduse, nije ni onaj koji je otisao pre njega) koji definitivno NIKAKO, NIKAKO nije smeo da bude izostavljen zbog Grujica, Lukic i(li) Gudelj (jedan umesto Rodica (isto bih napisao i da je Obradovic bio pozvan), drugi umesto Radonjica- znam da uopste nije rec o igracima na istim pozicijama) i Sulejmani umesto Kostica jer smo imali dovoljno igraca (Tadic, Zivkovic, Ljajic) koji su mogli i isli na krilo i bok iako nijedan od pomenutih i nije eksplozivan, a onda i Gacinovic. Tu su jos i Subotic i Fejsa za koje(g) ne znam sta je tacno posredi, Radoja i Jojic. Dmitrovic, Stojkovic, Rajkovic- Ivanovic, Gajic, Milenkovic, Spajic, Veljkovic, Tosic, Kolarov- Maksimovic, Gudelj ili Lukic, Matic, Milivojevic/Fejsa (Radoja), Sulejmani, Zivkovic, Milinkovic-Savic, Tadic, Ljajic, Gacinovic- Mitrovic, (Pri)-Jovic. Ono sto mi se svidja je izbor stopera koje je poveo mladen, moram to da pohvalim, osim toga, vrlo malo toga mi se jos dopalo u pogledu naseg/nasih nastupa u sestri Rusiji jer, objektivno gledano i realno posmatrano, nismo nadigrali ni prvog(,) ni drugog protivnika...

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 10.07.2018
14:19

milivojevic i fejsa pa i radoja opet na listi

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 10.07.2018
20:02

mozemo komotno onda i zdjelara da stavimo pa i nekog iz zvezde haha

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
15:11

Pa? I Radoja i Fejsa zasluzuju da budu tu, nemamo bolje zadnje vezne od njih trojice i Matica.

avatar
Uroš M.
Tuesday, 10.07.2018
11:33

Pa da, ti si sudio umesto njega pa si ga ti stvorio.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 10.07.2018
11:15

Hahahahahah Radonjic hahahahaha

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 10.07.2018
16:31

Ali pazi paradoks zamera sto nije bio tu Mijat a on je ispao samo da bi njegov pulen Radonjic upao u tim. Znaci da se on pita na svetskom ne bi bili tu ni Tadic ni Ljajic jer je danas samo brzina bitna :D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
17:56

Da ga pitas, mozda bi izbacio Kostica, dovoljan je jedan brzanac:-D

avatar
noname
Tuesday, 10.07.2018
11:08

svaka cast zvezdasima sto imaju zeludac da podnesu ovog lika!

avatar
GYM Monster
Tuesday, 10.07.2018
15:21

Sta da podnesu, pa oni ga vole ko da im je otac rodjeni

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
15:34

Cuj da ga podnesu, za mnoge od njih je i pravo bozanstvo isto kao i covic.