Zvezdan Terzić o kosmopolitskoj Zvezdi, Frimpong o ''slučaju Everton''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.02.2017.
14:38
Izvor: Sportske.net, informer.rs

S obzirom da je ono što se desilo fudbaleru Partizana Evertonu Luizu na Banjici obišlo planetu, ni u Crvenoj zvezdi nisu bez komentara, iako veruju da se radi o izolovanom incidentu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Pisali smo već, posle uvreda na rasnoj osnovi kojima je Everton Luiz bio izložen tokom meča između Rada i Partizana (0:1) u nedelju, podršku Partizanovom Brazilcu pružile su i pojedine kolege iz Crvene zvezde, poput Mateusa Viveirosa i Mičela Donalda, a sada se na tu temu oglasio i novi štoper Zvezde Abraham Frimpong.

On već ima dug staž u srpskom fudbalu, pa je zanimljivo čuti kakvo je njegovo iskustvo po tom pitanju, da li se i njemu ikada u Srbiji desilo nešto slično. U izjavi za ''Informer'', Frimpong je naglasio da do sada nikada ništa loše nije doživeo od dolaska u našu zemlju, pa ni uvrede na rasnoj osnovi.

''Smatram da je to što se dogodilo Evertonu na stadionu Rada izolovan slučaj. Ja sam u Srbiji već pet godina i nikada nisam doživeo ništa loše niti čuo neki rasistički ispad. Ni u Napretku, ni u Zvezdi nema takvih problema. Na kom god stadionu da sam igrao širom Srbije navijači su bili odlični, nikad nisu razlikovali igrače na osnovu boje kože'', objašnjava Frimpong.

Slično razmišlja i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji naglašava da se u Zvezdi prilikom dovođenja igrača gledaju isključivo fudbalski kvaliteti, a ne nacionalnost.

''Nikad nam nije bila važna ni boja kože, ni nacionalnost nekog igrača. Dakle, ako nam fudbaler odgovara po igračkim karakteristikama i ceni, nemamo ništa protiv da ga angažujemo. Živimo u višemilionskom gradu, ovde ima svih mogućih rasa, nacionalnosti i veroispovesti. Trebalo bi svima da bude prijatno u Beogradu i u Srbiji'',
istakao je Terzić.

On takođe ističe i da su Srbi gostoljubiv narod i uveren je da se fudbalerima Zvezde koji su došli iz inostranstva dopada život u našoj zemlji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Friday, 24.02.2017
10:58

Ako bi trebalo da bude prijatno svima u Beogradu i Srbiji, zasto si otisao odavde na par godina? Zar ti nije bilo prijatno?

avatar
Dragonkš
Thursday, 23.02.2017
22:41

Vama najviše odgovara da ne platite igrača ono što mu pripada

avatar
Toni Kroos
Thursday, 23.02.2017
21:38

Kaze Terzic nakon stopiranja transfera Djerleka jer je druge veroispovesti,na zahtev severa.

avatar
i.sarajevo
Thursday, 23.02.2017
19:00

Neznam gospodina zasto terza uvrijedi,koga je prozvao nikog.....ti ja i ostali da mislimo o svojoj ,a ne o tudjoj djeci

avatar
BRAT IGI
Thursday, 23.02.2017
18:05

takodjer bih reka ah ha da je korner grof a grof korner i to jednom da se razjasni bre vise!

avatar
Thursday, 23.02.2017
16:51

o zemljo moja kako ovo dozvoljavas , da ovaj lo..v vodi najveci klub sa ovih prostora i da blati instituciju koju su radni ljudi iz jugoslavije stvorili dok se njegov sin bahati po splavovima sa raznim pevaljkama ,starletama i devojkama sumnjivog morala

avatar
Thursday, 23.02.2017
18:47

dobio si minuse ... neki ovde vole sto im je gazda stigao iz SAD sa Interpolove poternice i sto mu se sin izivljava po ulicama ... posle se pitaju kad ce plata biti veca od 250 evra ... znas kad ? nikad dok je njih