Zvezda uzvraća Partizanu - ''Razbijačem'' protiv ''razbijača''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.01.2017.
10:00
Izvor: Sportske.net

Jučerašnjim angažovanjem čak četvorice ofanzivnih fudbalera Zvezda nije stavila tačku na jačanje tog dela tima. Najatraktivnija imena se tek očekuju!

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Dan posle početka zimskih priprema, u Crvenoj zvezdi su juče i zvanično predstavili četvoricu novajlija - Nemanju Milića, Milana Pavkova, Srđana Vujakliju, kao i Milana Senića, koji je stigao iz Leverkuzena.

Reklo bi se na prvi pogled da bi njihovim angažovanjem, uz nekolicinu starosedelaca, trener Miodrag Božović na proleće mogao da ima dovoljan izbor igrača kada su u pitanju napadačke opcije, ali po svoj prilici, tu neće biti stavljena tačka.

Ovih dana se u medijima spekuliše da bi na Marakanu mogao da se preseli i Kongoanac Džeremi Bokila, 28-godišnji momak, koji je na izlaznim vratima u Piksijevom Gvangžuu RF.

Radi se o pravom ''razbijaču'', snažnom napadaču, visokom 189 centimetara i njegovo angažovanje bio bi Zvezdin svojevrsni odgovor Partizanu koji je nedavno angažovao kamerunskog ''razbijača'' Leandra Tavambu (koji, uzgred, nikako da stigne na pripreme iz zavejanog Istanbula).

Bokila je svoju karijeru počeo da gradi u Holandiji, u AGOV-u, gde je nastupao i u mlađim kategorijama, odakle se 2010. godine preselio u Zulte Varegem u Belgiji. Usledile su pozajmice u Spartu iz Praga i rumunski Ploešti, a onda i potez zahvaljujući kojem je Zvezda i pokazala interesovanje za njega.

On je, naime, 2013. godine otišao u ruski Terek iz Groznog, gde se zadržao u naredne dve godine i u tom periodu ga je i zapazio sadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović, koji je tada još uvek radio u Rusiji.

Iako se Bokila 2015. preselio u Kinu, popularni ''Grof'' ga, očigledno, nije zaboravio, a ono što se sada čeka jeste da Kongoanac definitivno stavi tačku na ugovor sa Gvangžuom RF, pa bi kao slobodan igrač mogao na Marakanu.

Naredni dani pokazaće koliko je on zaista blizu Crvene zvezde, a u međuvremenu, evo prilike da se podsetimo nekih njegovih golova iz dosadašnje karijere.

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Duduk
Wednesday, 11.01.2017
16:48

Jeremy Bokila i Jacob Mulenga u spicu. Ostali na pozajmice. STOPER JE PRIORITET i to dva stopera ako planiramo nesto vise ove sezone u LS!!!!!!!

avatar
WITH A GOOD CAUSE
Thursday, 12.01.2017
09:42

Jos dvojicu u napadu? Da ne bude to malo mnogo cak i za vase standarde?

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 11.01.2017
13:49

Шта ми имамо да узвраћамо неком ко може само да нас прати у стопу.

avatar
X
Wednesday, 11.01.2017
12:31

Kakav je to razbijac od 78 kg i 188cm visine? Razbijac tipa Miric?

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
11:09

Vujaklija, Milic, Ilic, Orlandic, Sikimic, Joveljic, Vucicevic, Pavkov, Bokila, cak i Ruiz to moze, a imate i malog Romanica. U cemu je caka, ne razumem, u zvezdi prave tim samo od napadaca pa sad hoce da proguraju i to pravilo ? :-D

avatar
ГаздаМита
Wednesday, 11.01.2017
11:45

Мали Илић је отишо у Раднички Ниш ваљда као део трансфера Павкова.

avatar
ddr16
Wednesday, 11.01.2017
12:32

ilic je otisao u radnicki,milic je planiran da bude alternativa na krilu,ruzi je krilo,orlandic odlazi u terek,joveljic je bio bolestan i nije igrao mesecima,romanic nije jos za seniorski fudbal. ostaju sikima,vujaklija,vucicevic,pavkov i bokila (ako dodje),kad pogledas sikimu,vujaklivu,pavkova (vucicevic je jos klinac ) razumes zasto mora da se dovede normaln napadac :) samo ne razumem cemu vujaklija,milic,pavkov kad ce da sede na klupi u najboljem slucaju...

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
12:15

Trebalo bi tako da bude, ali na TM i dalje stoji da je u zvezdi...